Modely

Založil: Jojo dňa 25.6.2006 0:18
Ludia, co keby fungovala miestnost kam sa budu vkladat odkazy na dobre modelarske podklady, rady a dobre vytvory???

radoga

4113 - 1.7.2006 17:53:19
jojo tak kazdy si musi zvazit na akej urovni to bude stavat...Ide o to aby sa to pacilo Tebe...:-)

Bolter

4112 - 1.7.2006 17:49:35
Jojo-no...ja mám s Billom Gatesom spoločné jedine to,že obaja sme rovnakého pohlavia(teda aspoň myslím,že je to muž:-))).Štetcom toho Lightninga nenatieraj,teda ja by som ho nenatieral,je to 1/32,čiže obrovská krava,tam musia byť detaily vymakanejšie ako napr.1/72.Poradil by som Ti počkať s ním,keď budú lowe,nikde ti to neujde,ver mi.A ešte niečo-s umením (výtvarným)modelárčina moc spoločného nemá,tu ide o čo najvernejšiu presnosť k originálu,čiže,keď že P-38 nemá náter,na ktorom vidno ťahy štetcom(v skutočnosti by museli byť také,ako keby si ho natieral prútenou metlou),nemal by si ich mať na modeli ani ty.Podľa mňa tá Revellácka pištoľ za cca 400,- by ti na začiatok úplne stačila,len ako som spomínal,je problém so zdrojom vzduchu...

Jojo

4101 - 1.7.2006 0:05:14
radoga, dakedy tiez vymyslam kadeco len aby som usetril, ale v zapati na to mi treba farby a popri tom sa stratia vsetky ostatne naklady :) ved len za farby ktore som vyrazne zredukoval voci originalnemu planu som utratil vyse 1000,-Sk

radoga

4094 - 30.6.2006 22:30:51
jojo ja si to uz velmi nepamatam ale myslim ze normalne zmiesas obycajny detsky puder (na detsku ritku)a zmiesas to z lepidlom a zatmelis co budes chciet a potom normalne opracujes..a pomer ti uz nepoviem bo to zbadas sam..a lepidlo som si robil z acetonu a kuskov umelej hmoty co drzi casti lietadla (ramceky)-ten aceton rozlepta umelu hmotu a mas z toho lepidlo...Ja som bol chudobny ako kostolna mys za mladi a tak som vseliako vymyslal...Vela zdaru..:-))

Jojo

4093 - 30.6.2006 21:53:18
radoga, keby som bol trochu fanusik chemie, mozno by som take srandy vytvaral aj ja :) bohuzial, ja som zostal pri fyzike a dejepise :) cize ako sa ten tmel presne vyrobi??? idealny by bol popis vyroby a znacky pudru, bo ja take doma neschovavam :(

Jojo

4092 - 30.6.2006 21:50:21
Bolter, pri tebe mam pocit ako keby som sa rozpraval Billom Gatesom, tisicka sem, tisicka tam :) ja som prosty student ktory sa namiesto studia venuje lietadlam, potom tak aj dopada vysvedcenie, ale cert ho vezmi :) proste chcem prist na sposob, ako spravim tu moju krasnu P-38 a ak to bude fakt take drahe, tak si radsej kupim siroky stetec maximalne za 100,-Sk a budem si chrochtat spokojnostou aj ked na kridle budu viditelne tahy...koniec koncov, ved aj Vincent van Gogh nechaval viditelne tahy a aky je drahy :)

Bolter

4090 - 30.6.2006 17:11:10
Jojo-tvoja priateľka lepí modely?!:-)))Do prčíc,takú chcem aj ja!!!:-)))Ale vážne-už si posnoril na fóre Nymburk?Tie fľaše na Revellácku fixírku sú drahá záležitosť,ak staviaš 1/32,tak na ten model ti padne možno 1 litrová fľaša,no teraz ti nepoviem,koľko stojí,podľa mňa sa ti neoplatí.Možno by si mohol pouvažovať nad lepšou pištoľou aj keď len z druhej ruky a kompresor.Mne sa kompresor podarilo kúpiť cca za 5 litrov a lepšiu cenu som nikde nevidel.A skús napr.aj nejakú zásielkovú službu,v tom prípade si toho objednaj viac,aby sa to oplatilo.

radoga

4088 - 30.6.2006 11:00:13
jojo ja som si aj lepidlo vyrabal sam..a s tym tmelom je to pravda,funguje to na 100%

Jojo

4087 - 30.6.2006 10:05:50
hmm, Hovadovo, to je celkom vystizne, iked by som mal este vystiznejsi nazov ktory ale nesplna kriteria etiky a slusnych mravov :) urcite to tam pojdem navstivit, vdaka za tip

Pavol.F, to znie zaujimavo, a preco zrovna detsky puder???

Rizoto

4086 - 30.6.2006 7:53:14
Jojo skus http://www.phk.sk ja som od nich bral a bol som celkom spokojny. Maju predajnu aj u vas v Hovadove (rozumej BA)

Pavol.F

4084 - 30.6.2006 7:03:13
Ja si robím tmel sám. Zmiešam detský púder s lepom v vhohnom pomere a je.

Jojo

4083 - 29.6.2006 23:26:52
a este jedno mi pradte mudri ludia, kde v Bratislve sa to da zohnat??? skusal som Sabo RC modely ale ten podnik mi uz pekne lezie na nervy ked neratam to ze uz dva mesiace priatelke objednavaju obtisky na Mi-24 a ja tam neviem zohnat posraty tmel...existuje tu v okoli nejake modelarstvo na urovni??? mimochodom, tie spraye vychadzaju cca kolko??? lebo vsetky vacsie externe plochy idem robit 90kou metalickou a ostatne plochy spravim radsej stetcekom, som dost konzervativny...

Bolter

4077 - 29.6.2006 17:22:08
Tá Revellácka pištoľ(fixírka) stojí cca 500,-(keď som ju dávnejšie kupoval),popri nej mám aj dvojčinnú Schneider za 3000,- s ktorou striekam prakticky celú kamufláž,tá revellácka je dobrá na veľké plochy striekané jednou farbou.Aj ja odporúčam pošmátrať na IPMS Nymburk...

Mr.MiG

4075 - 29.6.2006 14:55:56
Jojo. Ak to s modelarstvom myslis vazne (na sutaznej baze) tak sa ti urcite oplati investovat do kvalitnej pistole s kompresorom. Dobre veci robi Revell tak ako pise Deker. Ja osobne som modelarcinu v podstate zavesil na klinec, nemam na to cas hoci modelov mam nakupenych kvantum. Pri pistoli vsak pocitaj s litrami riedidla ale vysledok stoji za tu namahu aj prachy.

Deker

4071 - 29.6.2006 13:54:38
To Jojo: no tak do tej sumy by sa snad dostal ten Aerograf, este mozes skusit hodit do burzy ci niekto nieco lepsie nepreda... V nudzi sa dá miesto kompresora pouzit aj nafúkaná duša z nákladného auta,a hadicku by si zohnal
Co sa tyka sprayov, pokial Ti to staci a strieka sa len jednou farbou, mohol by si pouzit aj tie. Ma ich v ponuke Revell , Tamyia aj dalsi...
Alebo Revell má aj také celkom jednoduché fixírky, do tej ceny by si sa tuším zmestil.

Jojo

4068 - 29.6.2006 12:35:23
Deker, lacne pre mna znamena do 600,-Sk, lebo ja niesom modelar, ja som skor fanusik starych strojov a nakolko ich lieta po svete velmi malo, tak si ich musim premienat do 3D podoby sam :) tu striekacku pouzijem teraz na tuto P-38, potom sa chcem este pustit v buducnosti do XB-70, ale najprv ju musim niekde najst, inak nestaviam casto...takze striekacku typu pouzi a odloz :)

Milan, ech, no ja som uz viacmenej mladez kapitalizmu, cize ja nezadriem a ani neprecitam po rusky :) ale to by som sa chcel spytat, nedavno som videl letak revellu kde boli farebne spreje, nebolo by to vyhodnejsie nakolko striekacku nepouzijem casto????

Milan

4067 - 29.6.2006 11:14:09
Jojo ak ti môžem poradiť, striekať určite a striekačku? každý má iné návyky, ja som dlho používal Aerograf z Ruska bola lacná a dobrá. Teraz je toho dosť na trhu a kvalitného záleží aj na kompresore, niekedy zladiť to je fuška. Ale ak si navykneš striekať tak štetec budeš brať do ruky veľmi málo. Jedna rada čistiť, čistiť a dokonale hlavne ak ti zaschne akrilátová farba tak trysku môžeš zahodiť.
Niečo nájdeš aj na.
http://www.airwar.ru/enc/fww2/p38j.html

Do lietadiel v mierke 1/32 som sa nepúšťal ta dilema čo sa dá pri tých detailoch (ak vidíš skutočný stroj niekde v múzeu) považovať ešte za modelové a čo vynechať aby si bol sám spokojný s už postaveným modelom, radšej nemyslieť.

Deker

4063 - 29.6.2006 8:28:28
To Jojo: ...ale vies ze stavia !!! No skus najprv pozriet na forum IPMS Nymburk. Najdi v starych temach je tam toho dost, len co je pre Teba lacne ...

Jojo

4056 - 28.6.2006 19:04:46
kua ludia, to mi chcete povedat ze tu nikto nestavia modely??? potrebujem vediet aku striekacku si mam kupit, urcite sa tu dakto vyzna...

Jojo

4025 - 26.6.2006 19:57:35
GM, dost dobreeee :)
ver. 13.93 © 2001-2024 www.lietadla.com