andrej
55699 - 11.10.2022 12:06:53peter, pravda, nema to zmysel, uz som aj olutoval vstup do diskusie, tak nashle ... len kua mne stale vrta v hlave, preco vsetci utekaju na ten skurveny zapad a nie do rajskeho ruska
Peter I.
55698 - 11.10.2022 11:57:09Roso, nehnevaj sa, už dávnejšie som zistil, že diskusia medzi nami dvomi nemá zmysel, tak by som si ju dovolil ukončiť.
Andrej, to isté, len rýchlejšie.
Jano Š, kedy si sa naposledy díval na mapu amerických základní? Stačí na tú, ktoré sú okolo Ruska. Tam nájdeš aj odpoveď na otázku o ustupovaní, ktoré už nebolo možné. Podobne to bolo aj s "majdanmi" v Bielorusku a Kazachstane. Gruzínsko ani nespomínam.
roso
55697 - 11.10.2022 11:52:47Peter - Ostreľovanie Donbasu je svojim spôsobom kačica. Pretože ak mali rusi dôkazy alebo podozrenie, mali sa obrátiť na medzinárodné inštitúcie a dať vyšetriť čo sa deje, nie len tliachať do vetra - na tom území žilo a žije cca 10 percent ukrajincov, určite s nimi rusi nezachádzali v rukavičkách, ak nežije na juhu slovenska tak by si to mohol pochopiť. Ako konkrétne chce niekto rusko zničiť? To že to Putin ustojí si US určite nemyslí(to si myslíš len ty a tvoja chasta) a na nás sa nevyfláknu.
andrej
55696 - 11.10.2022 11:46:34Peter- mas pravdu je zbytocne tu vypisovat, argumenty si ziadne nepouzil! - "iste sily" co to kua je? argument?
ty si typicky priklad demagoga, ked uz nevie co a ako, najlepsia otazka je - "a co americania?"
Ver, ze rovnako mi vadilo bombardovanie Juhoslavie,( a mnoho ineho)
ale ospravedlnovat ruske hajzlovstvo americkym je chore...
Jano Š.
55695 - 11.10.2022 11:45:46PETER I. "Až do chvíle, keď už nebolo kam ustúpiť" A čo vari Rusko začalo pri Japonsku cúvať do mora? Rusko sedí na "periodickej tabuľke prvkov" a miesto toho aby budovalo sebavedomú krajinu, kde bude radosť žiť, tak ide vytvárať narázníkovú zónu z Ukrajiny? Kto teraz dobrovoľne uteká do Ruska? Veď podla neho to ani nieje krajina ta Ukrajina. Kde by on prežil nejaké EU. Sa spamätaj!
roso
55694 - 11.10.2022 11:38:20Peter - Ostreľovanie Donbasu je svojim spôsobom kačica. Pretože ak mali rusi dôkazy alebo podozrenie, mali sa obrátiť na medzinárodné inštitúcie a dať vyšetriť čo sa deje, nie len tliachať do vetra - na tom území žilo a žije cca 10 percent ukrajincov, určite s nimi rusi nezachádzali v rukavičkách, ak nežije na juhu slovenska tak by si to mohol pochopiť. Ako konkrétne chce niekto rusko zničiť? To že to Putin ustojí si US určite nemyslí(to si myslíš len ty a tvoja chasta) a na nás sa nevyfláknu.
Peter I.
55693 - 11.10.2022 11:23:06JanoŠ, Hlasovanie OSN by som ako mincu vôbec nebral. Koľko a akých rezolúcií napríklad o Izraeli sa prijalo a čo? Anektovanie územia, ktoré nie je celkom kontrolované - čo takto Kosovo? Ani nemusí byť, stačí, že tam majú Američania BondSteel.
Ukrajina si mohla žiť kráľovsky ako tranzitný štát medzi EU a Ruskom. Ale "isté sily" to nechceli. A neboli to sily ruské. Tie skôr ťahali za kratší koniec povrazu. Až do chvíle, keď už nebolo kam ustúpiť. Aj tak bola zvolená "jemnejšia" forma, zďaleka nedosahujúca sily humanitárneho bombardovania.
Jano Š.
55692 - 11.10.2022 11:09:30PETER I. Ešte nikto neanektoval územie, ktoré 100% nekontroluje. Záporožie-oblasť malo 1 600 000 obyvateľov.
Záporožie-mesto malo 800 000 a je na UK strane. Z okupovanej strany ušlo 400 000. Tak skutočne "legitímna" väčšina asi hlasovala za pričlenenie k RF. A bacha, nikto nesmie zaútočiť na Russko, inak jadrový dáždnik. Počkajme si radšej na hlasovanie v OSN, kto zdvihne ruku za to, že si Rusko môže ďalej ukrajovať. Alebo aj nie, možno aj Čína sa teraz nezdrží a zahlasuje v zmysle politiky jednej Číny...
Peter I.
55691 - 11.10.2022 11:05:15Chlapci, asi takto. Zbabelý útok na civilné obyvateľstvo. Osem rokov ostreľovania Donbasu to s vami ani nehlo. Viete mi povedať, koľko civilných obetí zabilo včera 200 ruských rakiet?
Roso, až mi chceš tvrdiť, že Rusko nechce nikto zničiť, tak sa nemáme o čom baviť!
A ak budú použité špinavé bomby, tie nedopadnú na ukrajinské mestá, tie vybuchnú v ukrajinských mestách! Verím, že ste pochopili zmysel tohto súvetia.
Andrej, tiež je asi zbytočné argumentovať! Aj na Slovensku máme verchušku, ktorá robí všetko pre to, aby Rusov čo najviacej nasrala. Mysliac si, že ná Američania ochránia. Vyserú sa na nás. Ako na nepotrebných, keď už nebudeme mať čo ponúknuť. Tak ako sa vyfláknu na Zelenského a celú Ukrajinu, keď zistili, že Putin to ustojí.
andrej
55690 - 11.10.2022 10:38:13Roso - ahaaaaa, uz asi chapem co ta pomylilo, bol to citat z ruskej TV, nebol to boj nazor, myslel som ze bude stacit ked ho dam do uvodzoviek
andrej
55689 - 11.10.2022 10:37:13Peter, kriste, zas nechapes podstatu. Nejde o to do kaeho stavu sa ukraina dostala sama, ale ze rusi nemaju problem uvazovat o vymazaní cudzieho statu, ako mozes obhajovat ich brutalne imperialisticke uvazovanie. Odvolavanie sa na nejaku doktrinu nieco mení na veci? Je nepodstatne ci Putinove ciny su vnimane ako slabost alebo ako sila, v kazdom pripade je to zlocin,a v dejinach bude zapisany ako totalny hajzel,...
roso
55688 - 11.10.2022 10:31:58Peter I. , (zbabelosť)slabosť je úmyselne a zbabelo útočiť na civilné obyvateľstvo a energetickú infraštruktúru. Ale to je asi všetko skryté pod tým beťárskym názvom Špeciálna operácia, lebo na vojenskú sa toto nepodobá ani náhodou. Nikto nechce zničiť rusko, to je fantazmagória, rusko sa ničí samo korupciou a neschopným vládnutím despotov od rozpadu ZSSR aj keď má denný príjem z predaja energetických komodít a nerastného bohatstva, z ktorých väčšina končí vo vreckách oligarchov a Putina.Keď spomínač špinavé bomby, tak tie dopadajú na ukrajinské mestá.
roso
55687 - 11.10.2022 10:22:52Mig je už dávno odtrhnutý od reality a empatie vďaka jeho spoľahlivým webom, je mi ho ľúto. V hlave mu neustále kolujú frázy typu nacizmus,Americký,demokracia v Rusku,... Ten odkaz na deštrukciu krymského mostu je po prvé z 9.10. kedy sa naozaj vláda UKR nehlásila, pretože to urobili tajné služby a k tomu výbuchu ktorý trval milisekundy je v dnešnej IT dobe sa škoda aj vyjadrovať, hlavne že teba to presvedčilo. Andrej, sorry ale keďže si k tomu nedal nejaký osobný popis tak som si to myslel, mýlil som sa.
Peter I.
55686 - 11.10.2022 10:21:11JanoŠ, Putin sa vždy odvolával na obrannú doktrínu Ruska. Skús si ju prečítať. Po včerajšku majú problém skôr tí, ktorí Putinovu zdržanlivosť vnímali ako slabosť. Už nevnímajú.
Andrej, Ukrajina sa sama dostala do stavu, že už ju nikto nepotrebuje. Čo chvíľa ani Západ, pretože mu došlo, že cez Ukrajinu cesta k zničeniu Ruska nevedie. Až si bude chcieť Zelenský zachrániť vlastný život, musí emigrovať do jediného štátu. Hádaj, do ktorého?
Miloš, skús si prečítať nielen moju reakciu, ale aj "akciu", na ktoré reagujem. Potom možno pochopíš.
Miloš_1984
55685 - 11.10.2022 10:15:31MIG29: "...V čase CCCP mala Ukrajina 52 miliónov obyvateľov. Do r.2014 sa jej počet znížil na 25miliónov. V tejto chvíly sa nachádza na jej území cca 20 miliónov ľudí..."
Ojebávaš s číslami:
ukrstat.gov.ua/operativ/operativ2007/ds/nas_rik/nas_e/… pokles je 1991: 52 milionov - 2020: 41 milionov. A to že kopec ľudí ušlo z UA je dôsledok ruského bombardovania. To je jak keď sa ti vyserem pred vchod a potom ťa budem kritizovať za to, že máš osraný vchod.
Miloš_1984
55684 - 11.10.2022 10:12:09"...No a skúsme hádať, do ktorého štátu utieklo najviac občanov Ukrajiny?" Čo by to malo dokazovať? (korelácia vs. kauzalita) "...O demokracii v USA nech si názor urobí každý sám." Nuž hej, v rusku sa už na demokraciu ani nehrajú. Ak vieš rusky vypočuj si Prigožina, keď sa rozpráva zo svojimi "Wagnerovcami".
Miloš_1984
55683 - 11.10.2022 10:07:28SVK: "...Nuž, kolektívny západ hrá poker. Rusi hrajú šach. A hrajú ho zatracene dobre..." Aktuálne je ruská armáda na sračky, bez pomoci Wagnerovcov by už neboli schopný ofenzívnych akcií. Rusko stratilo minimálne 1311 tankov (s toho 462 darovalo Ukrajinskej armáde).
462 Tankov!!! Kurva to tu nebolo od Iránsko-Iráckej vojny. Kurwa, kurwa dopiči...
Miloš_1984
55682 - 11.10.2022 10:03:49"...No a skúsme hádať, do ktorého štátu utieklo najviac občanov Ukrajiny?" Čo by to malo dokazovať? (korelácia vs. kauzalita) "...O demokracii v USA nech si názor urobí každý sám." Nuž hej, v rusku sa už na demokraciu ani nehrajú. Ak vieš rusky vypočuj si Prigožina, keď sa rozpráva zo svojimi "Wagnerovcami".
andrej
55681 - 11.10.2022 9:43:48Mig29 - co tu fantazirujes , Rusi nepotrebuju ZIADNU Ukrainu, a uz vobec nie demokraticku,
Napr. Zaujimave su posledne vyhlasenia v ruskej statnej TV : ukrainu treba vymazat, a mrznucu, hladujucu a spinavu Europu Rusko tiez uz nebude potrebovat,
ak niketo nieco nepocuje, nech si pozrie tuto uzasnu TV,
vy co obhajujete neobhajitelne, uvedomte si, Rusi ani slovensko nepovazuju za nic, za nic ine, nez svoju vojnovu korist este od 1945r!
Jano Š.
55680 - 11.10.2022 9:16:33PETER I. Máš pravdu o jadrovej bombe hovoril hlavne Medvedev , Solovjev, Kadirov a Putin len nepriamo keď spomenul všetky dostupné prostriedky. Ale vieš dúfam čítať medzi riadkami čo tým myslel. Sám Putin vyliezol na príliš vysoký strom a nevie s neho teraz zliesť...