...off-topic... ...aby ste nezasierali ine témy somarinami.

Založil: JEDI dňa 25.1.2006 22:16
...v tomto chlieviku môžete pridavať linky na rôzne zaujímavé veci, ktoré nepatria do leteckých diskusií a voľne diskutovať...pomôže to udržať čisté letecké témy a zároveň to otvára možnosť dozvedieť sa nové veci aby nam z toho letectva "nehrabalo"...

UPOZORNENIE :

...čítaním týchto textov môžete prísť o ilúzie, ktoré vám nikto nebude nahradzovať inými...
...podobnosť osôb,vecí a javov s reálnymi je čisto náhodná...
...väčšina textov bude pravdepodobne politicky nekorektná, xenofobna, nacionalistická,bude obsahovať sprosté slová alebo aspoň preklepy a gramatické chyby...
...ak sa vám to nepáči, tak to nečítajte...

Miloš_1984

55651 - 7.10.2022 11:08:37
Roso - však ja netvrdím, že to nie je "protimluv". Ale možno sa to nám tak zdá. Pre rusov, ktorým je Ďeržava, Praviteľstvo a Rodina (skoro) jedno a to isté to asi až taký problém nerobí.

roso

55649 - 7.10.2022 9:37:39
Miloš - Komsomoľská a ešte k tomu pravda,to sú dve absolútne nezlúčiteľné pojmy. Len mi nejde do hlavy, že komunistický denník sa uverejnil článok kde sa spomína "najvyšší", také zvrátené. Jano - teraz v Rusku platí opak toho čo kedysi a napísal by som to asi takto: Vpred ni krok ...

Jano Š.

55648 - 7.10.2022 8:43:47
Hlavný chrám ruskej armády - Chrám vzkriesenia Krista: d39-a.sdn.cz/d_39/c_img_QO_M/… Lampasácky zelený chrám postavený na počest 75. výročí konce války se odkazuje k tradici, které rozumí každý. Proto nijak nepřekvapuje, že vedle svatých a citátů z bible na stěnách svatostánku jsou slavné válečné výjevy z ruských dějin. Kulomety a Ježíš, seznamy vítězství a okupací vedle otčenáše. Ideální symbióza. Využívat tyto motivy je jediné, co režimu Vladimira Putina zbývá. Není totiž schopen nabídnout Rusům novou, zářnou budoucnost. Žádný takový symbol v Rusku neexistuje. Kreml se v tomto směru vyčerpal, jeho poddaní sotva uvěří, že zítra bude líp. Údajne tam mal mať aj Putin svoju mozajku, ale zdvorilo odmietol. Aj tak ešte zostáva na stenách dosť volného miesta - pre budúce víťazstvá. A ináč, patriarcha Kiril: Ešte ho tlačí na prsiach, alebo je už fit a vysviaca nové AK-47?

Miloš_1984

55647 - 6.10.2022 13:33:09
Toto je z Komsomoľskej pravdy: kp.ru/daily/27454/4657672/ Kázeň vojnového korešpondenta: Prečo nám Boh nedal rýchle a ľahké víťazstvo Ako inak by sme spoznali plazy medzi modlami? A slušní ľudia medzi tými, ktorých si predtým nevšímali? Dmitrij STESHIN Rozprával som sa s milovanou osobou, ktorá sa pomocou internetu dostala do stavu skľúčenosti a zmätku. Musel som viesť, ako už skôr napísali na tom istom internete, „tichý pravoslávny úprimný rozhovor“. A vzlyky pacienta boli stále menej a menej, až kým úplne nezmizli ... Tu je môj monológ: - Pozri, už od prvých dní špeciálnej operácie nám Boh okamžite zjavil svoju vôľu - "nebude to ľahké a rýchle." Priamo na letisku Gostomel pri Kyjeve sa všetko vyjasnilo. Ďaleko. Prečo to ON urobil? Prečo nám nedal rýchle a ľahké víťazstvo? Sme vo vojne s Absolútnym zlom! prečo? Nepáčilo sa mu, ako sme sa všetci zabárali do chvastania sa, klamstva, sebectva. A Boh sa nám rozhodol ukázať veľa zaujímavých, urážlivých, chorých vecí. K tomu, čo by sme sami nedosiahli alebo dosiahli, keď už by bolo neskoro. Ukázal, kde naša armáda vyžaduje, uh, posilnenie systému. Uštipol a vyniesol na svetlo skutočnú temnotu plazov, ktorí boli falošnými modlami... a proste plazov, ako napríklad idiot, ktorý rezal pneumatiky na autách so Z. Takže by sme sa o nich nikdy nedozvedeli. Naopak, mnohí, ktorých sme si nevšimli, sa ukázali ako slušní. Boh vzal a vyčistil našu krajinu, ako čistia vetracie potrubia na lodiach, ktoré privádzajú stlačený vzduch do kanalizácie. Státisíce „cudzích ľudí“ vyhodili z krajiny. Za iných okolností by sme sa ich nikdy nezbavili! Celá táto pena sa cítila celkom pohodlne, keď sa vši plazili po spodnom prádle vlasti, zahrievali sa tam a sali krv. Preto sme sa rozrástli o niekoľko miliónov húževnatých, šikovných, šikovných, NAŠICH ľudí. Takéto dobro nekúpite v žiadnom obchode a nedoveziete si ho z Európy. Navyše, Božie nabádanie sa splnilo podľa všetkých tradičných kánonov: „Až do hromu vypukne ...“. No ako inak? Všetko ide v rámci Božej prozreteľnosti, ako to pokračovalo stovky rokov, opakujúc sa zo storočia na storočie. Boh potrebuje Rusko, snažíme sa žiť podľa pravdy. Oceňuje to. Toto bola moja domáca kázeň.

roso

55646 - 4.10.2022 19:48:08
Pravdepodobne to riadi sám Vova a našťastie má k tomu chybné podklady. Jeho štýl práce mi pripomína Adolfa, pravdepodobne to tak aj dobačuje. MZV štátov, ktoré sú "pri vedomí" doporučujú ich občanom opustiť matičku Rus, nevyzerá to tam moc vábne.

Jano Š.

55645 - 4.10.2022 14:56:06
ani objektívne zdroje, ale vyškerené selfíčka ukrajincov hovoria, že juh sa sype ako domček z karát. až je to desivé čo to bude znamenať v ďalšom vývoji...

Miloš_1984

55644 - 2.10.2022 1:05:42
"...Miloš, ak dlhodobo sleduješ konflikt na SME, Denníku N, Markíze, JOJ, ..., skrátka mainstríme, tak ti schopnosť vyhodnocovať je na dve veci..." netuším kto kde sleduje konflikt. ja určite nie na mainstreame. Ten nesledujem už tak 10 rokov. Ohľadne ostatných diskutérov - tak nejak automaticky predpokladám, že to budú zdroje ktoré sa téme venujú dlhodobo - aby som si odsledoval či niekto "nestrečkuje" alebo či nie je "pod kontrolou". Napr. dneska "Rybar": t.me/rybar/…

Peter I.

55643 - 1.10.2022 9:34:53
JanoŠ, ak autor tvrdí, že to boli Rusi, kto začal vojnu s Gruzínskom, tak je pre mňa dôveryhodný ako Monika Tódová. A že to napísal nejaký bloger (ne-)oficiálne stojaci mimo mainstrímu, to na dôveryhodnosti vôbec nepridá. Toto mi povie ktorékoľvek systémové médium.

Jano Š.

55642 - 1.10.2022 7:46:59
Dnes "kolektívny západ" asi sleduje iné udalosti ako historické. Ja sa ale rád občas pozriem aj dozadu. Tento článok vyšiel pred štyrmi rokmi a vtedy som si pomyslel, že pán akademik to vydi dosť zvláštnou optikou. irozhlas.cz/zpravy-svet/… V ďalšom článku spred roka sa autor tiež snažil pozrieť do krátkodobej budúcnosti a teraz je to realita:voxpot.cz/jsme-ochotni-jit-do-valky-kvuli-ukrajine-rozhodnout-se-musime-ted/ Takže aj v našom priestore sa nepublikuje len mainstream. Do pozornosti by som ešte dal aj reportáže z pôsobenia v Kyjeve: voxpot.cz/autor/vojtech-bohac/

Peter I.

55641 - 1.10.2022 0:00:08
Roso, u nás sa to kedysi volalo "Čo dokáže ulica" a vyberali sa tam tí najvyváženejší bezdomovci. Miloš, ak dlhodobo sleduješ konflikt na SME, Denníku N, Markíze, JOJ, ..., skrátka mainstríme, tak ti schopnosť vyhodnocovať je na dve veci. JanoŠ, unikol mi nejaký prejav ľútosti v dnešný deň z nemeckých, talianskych, francúzskych a britských "zdrojov"?

Jano Š.

55640 - 30.9.2022 19:16:30
Je to riadenie osudu, vrchol cynizmu, alebo prejav absolútneho nihilizmu, že na výročie Mníchovskej zrady si Putin berie ďalší falát z Ukrajiny. Každopádne, Führer by mal radosť. Tak, dovidenia v pekle, priatelia...

Miloš_1984

55639 - 30.9.2022 14:57:36
"...Roso, nech sa zasmejeme, čo čítaš ty?..." Nie je ani tak dôležité čo kto čo kto číta, ale schopnosť vyhodnocovať, ktorá sa získava dlhodobým sledovaním konfliktu.

roso

55638 - 30.9.2022 11:41:23
Určite nečítam tieto mienkotvorné paskvily, ktoré fungujú na princípe traktára ktorý je nainštalovaný rovno do hlavy. Doporučujem pozrieť si na webe Českej televízie včerajšiu diskusnú reláciu Máte slovo s M. Jílkovou - pozvaným bol aj človek z ľudu zhodou okolností sa volal Jarosla Bláha (kovoobraběč z Vysokého Mýta), to bola vzorka presne takýchto "sčítaných odborníkov",dokola mlel otrepané frázy a samozrejme nevedel s porozumením odpovedať na konkrétne otázky konkrétnou odpoveďou.

Peter I.

55637 - 30.9.2022 9:45:27
Roso, nech sa zasmejeme, čo čítaš ty?

roso

55636 - 30.9.2022 9:28:09
Mig, máš na mysli tie 4 oblasti, ktoré majú hranice od buka do buka, nakreslené na mapu bez nejakej medzinárodnej podpory a uznania. Z toho sa môže tešiť len magor, ktorý študuje zo sputniknews, zvedavec, aktualnikonflikty, ...

Miloš_1984

55635 - 30.9.2022 8:51:11
"Pretože nie každý má IQ hojdacieho koňa ako Ty." To bolo mne???

Miloš_1984

55631 - 29.9.2022 15:17:11
No dobre, a potom čo? Však prečo nepoužil taktické jadrové zbrane už pred tým.

Miloš_1984

55625 - 22.9.2022 18:25:44
Však áno, lenže Strelkov a mnohí ďalší to otvorene označujú za chybu či dokonca zradu a Strelkov priamo ukazuje na Khodakovského, ktorý bol bývalým príslušníkom SBU a má mať "v tomto prsty". Inak, neviem či skutočne ide o CHarkov lebo však Putin hovorí o Donbase. No však jak ten slepý povedal, uvidíme.

roso

55624 - 22.9.2022 15:51:00
Aj sa tešíš?

Miloš_1984

55622 - 22.9.2022 14:36:52
t.me/strelkovii/… Strelkov je rozhorčený nad skutočnosťou že došlo k výmene zajatcov - velenie pluku AZOV a námorných pešiakov z Azovstalu za Medvedčuka a 55 ruských vojakov a dôstojníkov. Prepustení boli: Denys “Redis” Prokopenko, Svyatoslav “Kalyna” Palamar, Sergiy “Volyna” Volynsky a ďalší...
ver. 13.93 © 2001-2024 www.lietadla.com