Steju
40783 - 19.9.2011 14:08:09nehovoriac o tom že všetky fotky momentálne v galérií majú podľa mojich amatérskych výpočtov ktoré mohli byť zlé menej ako 7 GB čiže ekvivalent 21 euro centov na 2TB seagate diskoch.
Steju
40782 - 19.9.2011 13:49:23Rizoto : ak je problém len v diskoch tak sa nehnevaj ale dnes sa veľkosti počítajú na GB a TB s tým že nieje problém zohnať veľké disky kde 1 GB stojí približne 3 euro centy, možno stačí zorganizovať zbierku ;-)
Jozef035
40780 - 19.9.2011 13:23:26Čo sa týka bodovania, tak by istotne pomohlo, keby bolo bodovanie tajné. Do značnej miery by sa zabránilo recipročnému bodovaniu. Teraz to funguje "ty mne, ja tebe". A väčšina sa asi bojí dať menej ako 5, aby sa mu to nevrátilo. Ja osobne zatiaľ vôbec nebodujem. Keď sa niekomu fotka páči alebo nepáči, nech dá koľko bodov chce. Odo mňa sa nedočká odplaty ani v dobrom, ani v zlom :-D Keby to bolo tajné, tak by bodovanie bolo isto objektívnejšie. Samozrejme je možné, že potom by niekto mohol vedome škodiť. Som tu krátko, neviem aké sú tu vzťahy. Tomu by sa dalo zabrániť, že by sa dával iba bod, ak sa niekomu fotka páči. Komu sa nepáči nedá nič, kto by chcel poškodiť, nemá ako. A poradie by sa dalo určovať počtom bodov.
A ten rebríček "najväčších" prispievateľov by som nahradil rebríčkom fotografov s najlepším priemerom bodov na jednu fotku. Myslím, že to by mohlo zvýšiť kvalitu fotiek. Čo sa týka množstva, tak zase zatiaľ tu tých fotiek nie je tak moc, cca. 30/deň. Takže znižovať počet pridaných fotiek za deň by asi moc nepomohlo. Ňakoniec koľko fotiek sem denne dá jeden užívateľ? Ja osobne som dal naraz možno 2-3 fotky. No keď sú to braky, tak ich nedám naraz, ale každý deň jednu. A sme tam kde sme boli. Asi málokto sem dá viac ako 365 fotiek ročne.
Rizoto
40779 - 19.9.2011 13:10:11ad. vyhľadávanie podľa typu
koľko typov lietadiel máme v galerií a koľko sa ich výrába/lo?
prečo nie viac ako 1024? pretože disky nie sú nafukovacie a každý MB niečo stojí
Steju
40778 - 19.9.2011 13:05:44Mr.Mig : prečo nechať 1024? aby tu každý mohol dávať obrovské výrezy a nebolo vidno že sú nekvalitné? môžme to povedať aj naopak, nezvyšovať kvalitu a kto chce väčšiu nech sa páči airliners, jetphotos, planes... ja len že načo naschvál obmedzovať užívateľov, kto chce nech dá väčšiu ako 1024 a kto chce môže ostať pri tomto miniatúrnom rozmere :) inak v podstate so všetkým s tebou súhlasím.
Rizoto: áno skresľuje to hodnotenie, ale na druhú stranu sa dá kvalita fotky približne spoznať podľa toho koľkokrát dostala za 5 :) ako to riešiť? jediné čo ma napadá nejako zvýrazniť že 5 je naozaj len pre fotky ktoré ma dostali a sú aspoň trochu výnimočné a nie pre napr tieto siluety, som zvedavý koľko 5tiek dostanú :]
Rizoto
40777 - 19.9.2011 12:56:36 Rizoto
40776 - 19.9.2011 12:52:50Najväčší problém ja vidím v tom že 99% ludi používa na hodnotenie iba 5. Potom je ohodnotenie skreslené. Uvažoval som hodnotenie zrušiť, ale potom podľa akého kritéria vymazávať fotky? Mamuálne to nejde aj kedy bolo 10-20 userov ktorý môžu mazať fotky. A isť cestou schvaľovania ako na airliners, airplanes nechcem isť. Tak ako sa potom zbaviť toho bordelu?
Mr.MiG
40774 - 19.9.2011 11:40:15to je Duri dobry napad ako zvysit pomer kvalita/kvantita
... moznost pridavat denne 1 foto pri priemernom pocte do 50 bodov, 2foto do 75 bodov, 3 foto nad 75 bodov ... noo a nakoniec tiez som to tu uz spominal, vacsie rozlisenie fotiek aaa nasledne aj financny prispevok na spravu a fungovanie tohto webu....
co sa tyka rozlisenia fotiek, ponechat rozlisenie 1024 ale zvysit kvalitu aspon 450kb. Kto chce vo vacsom nech sa paci
www.airliners.net www.airfighers.com www.airplanes-pictures.net a podobne. Aspon uvidite ako vam minimalne polovicu vyhadzu prec :)))
ad kvalita.
1. nie som proti fotkam typu kridlo zo Slovenskeho raja. Ale nech to nie je prosim vycvak z mobilu a podobne. Nech to ma aspon daku vypovednu hodnotu autora fotky.
2. nic ma nevie vytocit ako 60, 80 bodov a fotka rozmazana ako po 3 promile. Co nemate podaktori pud sebazachovy a vlastneho usudku ked to nahravate a bodujete?
3. krabicka, fotky rozmazane a kazdy den len pridavate a pridavate ako keby toto bolo nejake ulozisko vycvakov. Cuduj sa svete prekroci to aj hranicu 25 bodov urcenych na udrzanie. Pre mna nepochopitelna vec :) Jasne, kazdy sa uci ale preco prave tu?
Privitam kazdu zmenu galerie ktora napomoze kvalite, prehladnosti a podobne. Zopakujem co som tu pisal uz niekolkokrat, je to jedina slovenska galeria na letecku techniku tak si ju neprznime!!!
Rizoto
40773 - 19.9.2011 10:39:58budem sa snažiť
duro
40772 - 19.9.2011 10:16:31super, uspech je ze sa zacalo hovorit o zmene nie to este ze uz tie zmeny su aj ciastocne viditelne. opat skusim ja z mojho web neprofesionalneho pohladu nieco. urcite suhlasim s tym aby bolo zavedene povinne zadavanie udajov aspon miesta, datumu, imatrikulacky, tipu, aaa aj serioveho cisla, zamedzi to pridavaniu nekvalitnych foto z mobilu od "ludi z ulice" lebo to vyzaduje ake take skusenosti a rozhlad v letectve, kto sa kus vyzna nema problem s ich zistenim. tak isto suhlas aj s profilom a fotkami fotografa po kliknuti na jeho nick. aaa nieco z mojej "dielne" pre zvysenie kvality galerie zaviest obmedzovanie poctu pridanych fotografii do galerie na zaklade vysledkov sledovanosti a bodovania fotiek. moznost pridavat denne 1 foto pri priemernom pocte do 50 bodov, 2foto do 75 bodov, 3 foto nad 75 bodov ... noo a nakoniec tiez som to tu uz spominal, vacsie rozlisenie fotiek aaa nasledne aj financny prispevok na spravu a fungovanie tohto webu....
Jaro
40770 - 19.9.2011 9:41:26Niekto tu pisal ze sa mu neda zmenit mail v nicku - ak sa prihlasite do Fotogalerie, hore vpravo mate zobrazene Vase meno (nick) - ked sa nan klikne, viete si zmenit Heslo a aj Mail co Vam zobrazuje pri nicku.
.. napadlo mi to napisat ako poziadavku, ale radsej som si to overil a ono to funguje :) Monzo by to chcelo zvyraznit alebo rozsirit o dalsie moznosti.
Ad Jozef035 - ani mne sa to neda - piseme tu zatial poziadavky co by sme chceli, momentalne je dorobene zobrazovanie 4 naj fotiek za poslednych 7 dni - vsetko ostatne by sme zatial iba chceli :)
Jozef035
40769 - 19.9.2011 9:14:38Som úplne blbý alebo mám inú verziu stránok? Mne sa nedá alebo neviem zobraziť fotografie podľa počtu bodov alebo počtu prezretí. V rebríčku za 7 dní vidím iba 4 fotky.
Ja by som pridal povinnú kolónku aspoň typ lietadla a následné vyhľadávanie podľa typu. Takisto vyhľadávanie podľa autora. A takým spôsobom, že pod fotkou by stačilo kliknúť na typ/autora atď. a zobrazili by sa fotky. Rebríček "najviac fotografií od autora" by som zrušil. Jednak je to úplne zbytočná informácia a možno aj preto tu pribúda mnoho fotografií nizkej kvality, na ktoré sa tu sťažujete.
radoga
40764 - 19.9.2011 8:07:32Daju ostatni, ved je nas tu dost uz.
staf
40760 - 19.9.2011 7:16:21rado: myslim ze to nie je len o bodoch. keby bolo na mne, tak zmizne dost vela aj vysoko obodovanych fotiek ... napr kvalitnych fotiek nasich migov ktorych je tu pokkt a aj ked su kvalitou perfektne, vacsina z nich je uplne nudna. hold je tam okolo sliacu vela fotografov a malo masin na fotenie
Steju
40759 - 18.9.2011 23:26:11radoga : obávam sa že nad tým sa nikto nezamýšľa, niekto proste dáva 5 bodov každej hlúposti bez rozmýšľania (ajkeď nechápem načo je to dobré). myslím že netreba zas z tohto robiť airliners.net, úplne bude stačiť "prirobiť" zobrazenie všetkých fotiek od autora po kliknutí na jeho nick, tie fotky mesiaca, najnovšie komentáre je super nápad a nakoniec väčšiu kontrolu buď pri vkladaní fotiek alebo proste nekompromisne mazať blbosti. oddeliť komentáre od bodovaných komentárov, v tom nevidím žiadny zmysel ale keď vám toto chýba... :) a ešte, zvýšenie max. rozlíšenia nieje zlý nápad (samozrejme spolu s tým by bolo treba aj max veľkosť), treba predsa ísť s dobou a dnes už 1024 pixelov je len niečo viac ako polovica napr môjho monitora...
radoga
40758 - 18.9.2011 23:13:58Treba asi zvýšiť hranicu bodov na udržanie fotky. A potom si každý rozmyslí, či jej dá body aby sa udržala, alebo nedá ak nieje ani kvalitná a ani zaujímavá. Inak Rizoto teším sa so zmien, konečne to ide zase smerom hore tento super web :)
Uvítal by som aj ja dáke podrobnosti po kliknutí na autora fotky napr. Alebo aj na hlavnej stránke galérky viacej info o galérke. Naj fotky, naj komentáre napr.. A bol by som zase za vyššie rozlíšenie ak je to možné. Poprípade dať aj foto s poslednými komentármi (nie bodami) aby sme vedeli kde ešte prebieha dáka diskusia pod fotkami :)
Jaro
40757 - 18.9.2011 23:06:13Tie komentare som uz popisal - tlaci na pilu aj staf :)
Stormer a AdMich mi zobrali dalsi napad - k fotke dat Typ masinky + rozdelenie Dopravak-Army-Civil-Gliders-Ine + vyhladavanie (o vyhladavani pisal aj Deton)
s bodom 3. od Mr.MiG tiez suhlasim, ale ako SVK podotkol, co je kvalitna fotka
Ak odfotim pomnik 29 v Slovenskom Raji - nejde mi kvalitu fotky ale o vynimocnost fotky. Ak odfotim kuriozitu, tiez nejde o kvalitu ale o to ze sa s nou chcem podelit s ostatnymi... ale toto je ozaj na siroku diskusiu.
Nie je to profi databaza fotiek - na to su ine databazy, ale zas je tu uz dost velky bordel :)
Potom dat rovno nejaky priznak ze ide o nebodovanu fotku s vedomim ze po napr. 30 dnoch sa zmaze ... komentovat mozno, bodovat nie, a je na dobu urcitu (napriklad)
SVK
40756 - 18.9.2011 22:50:50tu ma napadá otázka- čo sa rozumie pod pojmom kvalitná fotka?
Rizoto
40755 - 18.9.2011 22:27:24Mr. MiG k bodu 3 sa určite dostaneme. !!!
Mr.MiG
40754 - 18.9.2011 21:15:331. ked si kliknem na autora fotky tak by som rad videl vsetky jeho fotky
2. zavieset fotku mesiaca
3. zaviest prisnesie kriteria, zvysi sa tym kvalita galerie