...off-topic... ...aby ste nezasierali ine témy somarinami.

Založil: JEDI dňa 25.1.2006 22:16
...v tomto chlieviku môžete pridavať linky na rôzne zaujímavé veci, ktoré nepatria do leteckých diskusií a voľne diskutovať...pomôže to udržať čisté letecké témy a zároveň to otvára možnosť dozvedieť sa nové veci aby nam z toho letectva "nehrabalo"...

UPOZORNENIE :

...čítaním týchto textov môžete prísť o ilúzie, ktoré vám nikto nebude nahradzovať inými...
...podobnosť osôb,vecí a javov s reálnymi je čisto náhodná...
...väčšina textov bude pravdepodobne politicky nekorektná, xenofobna, nacionalistická,bude obsahovať sprosté slová alebo aspoň preklepy a gramatické chyby...
...ak sa vám to nepáči, tak to nečítajte...

Miloš_1984

57037 - 16.5.2023 16:57:22
MIGino, ty si fakt KOKOT: „Na Slovensku sú tisíce vojakov NATO“ vs. odľa rozhodnutia slovenskej vlády môže byť v krajine naraz až 3000 vojakov NATO. .................ach, ty tupý KOKOT.

Jano Š.

57015 - 16.5.2023 14:28:34
MiG-29 56002 - 18.1.2023 17:20:30 Po polroku bojov sú prepustený na slobodu. Tak je to správne. Za čias 2SV taktiež bojovali v trestaneckých práporoch v 1.línii.ta3.com/clanok/255576/… Tu to máš na lopate čo som vtedy písal, že bude nasledovať : tydenikhrot.cz/clanek/…

Miloš_1984

56995 - 15.5.2023 11:59:22
facebook.com/robo.barc/posts/… Tento týždeň mi pri Bachmute zabili kolegu. Minulý piatok som mal v Košiciach verejnú prednášku o dezinformáciách a metódach overovania faktov na internete. Keď prišiel priestor na otázky, jeden pán sa ma (slušne) spýtal, či mi nevadí, že robím to isté, čo sa u nás dialo za bývalého režimu, „keď existovala len jedna pravda“. Odkazoval sa aj na Koperníka a Galileia, ktorých vraj tiež za pravdu upálili tak, „ako dnes upaľujú dezolátov“. Chcel ešte rozviť svoju myšlienku o akiste príhodnú anekdotu s Ježišom Nazaretským, ale ostatní diváci v publiku začali trochu bučať, aby už položil otázku, že tam nie je sám. Dodal teda len, že podľa neho je sloboda prejavu ľudské právo, a tým pádom by vraj nikto nemal mať právo na sociálnych sieťach označovať obsah ako nepravdivý a znižovať mu ďalší dosah, pretože ľudia v demokracii majú právo sa sami rozhodnúť, čomu chcú veriť. V odpovedi som znovu vysvetlil, čo presne v AFP Fakty robíme a ako s tým súvisí ústavou daná sloboda prejavu, algoritmy soc. sietí a verejne obchodovaná korporácia Meta. Ako príklad hovoriaci za všetky som uviedol, že desiatky tisíc Slovákov šírili hoax o tom, že masaker v Buči bol zinscenovaný Ukrajincami. Keďže bol pán slušný a videl som, že je riadne naštartuvaný, povedal som, že sa môžeme ešte porozprávať mimo pódia. Prišiel za mnou potom aj s manželkou a dieťaťom v kočíku, poňal som to ako sokratovské argumentačné cvičenie (rozumej: nepoučil som sa z rád od Vladimir Snidl, ktorý hovorí, že presviedčať presvedčených nemá zmysel) a zhovárali sme asi hodinu. Väčšinu z toho o Buči. Začal tým, že ani okolnosti masakru v kosovskom Račaku (54 obetí) nie sú doteraz dokázané, tak vraj ako si môžem byť vôbec niečím istý. Spýtal som sa ho, či mu nestačí, že Srebrenica (8372 obetí) je zdokumentovaná do posledného mena. Hovoril, že medzi tým, ako sa z Buče stiahli Rusi a prišli Ukrajinci, prešlo niekoľko dní, počas ktorých to „spolu so Západom“ mohli celé narafičiť. Ukázal som mu časovú os okupácie mesta aj reportáž a video New York Times, ktoré zverejnili celé príbehy, mená a tváre mnohých z obetí v Buči. Ukázal som mu, že prokurátor ICC vojnové zločiny v Buči vyšetruje. Na to povedal, že veď Ukrajina nepodpísala Rímsky štatút, takže ICC tam nemá jurisdikciu a je to iba západné divadlo (Verkhovna rada Ukrajiny prijala jurisdikciu ICC dvakrát). Pokračoval tým, že satelitné snímky vraj zverejnil iba Maxar - americká firma – takže sa im nedá veriť. Keď som mu oponoval tým, že v čase oslobodenia sme tam mali vlastný tím reportérov, ktorí potvrdili prítomnosť mŕtvol na Jablunskej ulici so zviazanými rukami, a ukazoval som mu ich fotky v databáze AFP, tvrdil, že im vraj nikdy nie je vidieť do tváre. Nepochodil som s tým, že my nie sme forenzné oddelenie a dodržiavame novinárske štandardy. Tvrdil tiež, že mŕtvoly nevyzerajú po dvoch až troch týždňoch rozkladu „takto“. Keď som sa pýtal, ako teda vyzerajú, nevedel, ale jeho žena pritakala, že mala počas štúdia práva jeden seminár súdneho lekárstva, pri ktorom navštívili pitevňu, takže o tom niečo vie. Keď som ukázal viaceré rozhovory so slovenským súdnym lekárom Moravanským, ktorý rozprával o tom, čo videl, keď bol s celým tímom dva týždne v Buči, hovorili, že ho nepoznajú. Keď som mu ukazoval naše vlastné rozhovory s preživšími, s príbuznými obetí či so ženami znásilnenými ruskými okupantmi, nerozumel, prečo z mesta neutiekli, keď vedeli, že sa blíži frontová línia. A keď tam teda zostali, prečo vraj neboli ukrytí v domoch a pivniciach atď. Celé sa mu to „prosto akosi nezdalo“. Ukázal som mu zábery z bezpečnostných kamier, na ktorých ruskí vojaci ženú mužov - civilistov v zástupe na popravu. Nič z toho nepovažoval za relevantné. Opakoval prežuté klamstvá, ktoré hlásajú nielen „diplomati“ z ambasády a trollovia na Telegrame, ale aj viacerí dopletení slovenskí poslanci a ich asistenti. Keď som ho konfrontoval s realitou, tvrdil, že predsa nepotrebujeme zachádzať do zbytočných detailov alebo že on o takýchto dôkazoch nepočul. Presvedčiť ho bolo nemožné. XXXXXXXX Pred pár dňami, v utorok, zhodou okolností na „???? ??????“, zabili v obci Časiv Jar pri Bachmute počas ostreľovania raketami Grad 32-ročného video-reportéra AFP Armana Soldina. Raketa priletela podľa predbežných, nie definitívne potvrdených, informácií z ruskej strany. Arman sa narodil v Sarajeve. Mal ledva rok, keď s mamou v apríli 92 utiekli pred srbským bombardovaním humanitárnym letom do Francúzska. Za humnami máme horúcu vojnu, v Európe ďaleko najväčšiu a najintenzívnejšiu od 2. svetovej. Medzitým sa na Slovensku tupota a zlomoc leje z internetov do reality širokými a silnými prúdmi. S Armanom som komunikoval v novembri minulého roku. Bol v Chersone počas oslobodenia. Nakrútil video o tom, ako ľudia na námestí vítajú ukrajinských vojakov. Následne jeho video zneužila ruská dezinformačná sieť NewsFront a SouthFront na šírenie klamstiev o tom, že civilisti boli sami zaplatení herci z radov ukrajinskej armády. Armanovo video vytrhnuté z kontextu a s priamym linkom na ruský zdroj dokonca šíril aj Flašíkov „alternatívny portál“ eReport. Arman spolu s kolegami reportoval o konkrétnej ukrajinskej jednotke bojujúcej o Bachmut. Ešte večer pred smrťou zverejnil video, ako postreleného ukrajinského vojaka ošetrovali lekári v poľnej nemocnici. Hrdinovia ako Arman na dennej báze riskujú život, aby priniesli svedectvo a historický záznam o tom, ako to bolo naozaj. Bez ohľadu na to, ako to prekrúti nepriateľská propaganda a čomu verí dezorientované publikum na sociálnych sieťach. Taká je úloha skutočných novinárov a novinárok.

Jano Š.

56994 - 13.5.2023 5:29:00
Nedávno sa jeden ruský religionista na svojom blogu sťažoval, že jeho seriózne články o náboženstve majú nízku sledovanosť, ale že článok, ktorým vyvracal v rusku rozširenú fámu, že patriarcha Kiril je bývalý mafián má sledovanosť cez 200 tisíc. Bude musieť napísať ďalší blog o tom, že Prigožin a pápež František nieje tá istá osoba, aby sa mu vrátila sledovanosť :o) Veď posúďte: dzen.ru/a/… Najlepšia je tá diskusia pod článkom a tie konštstovania, že ten mafián aj tak kradol menej a že žil v mensom luxuse ako Kiril. A poznámky na Putinovu osobu sú tiež výživné... Keby ešte naše rusofilné obecenstvo pochopilo, že je treba aj nejaký nadhľad.

SVK

56972 - 12.5.2023 12:12:13
:D

Miloš_1984

56967 - 12.5.2023 8:55:47
A tá diskusia pod článkom: TY VOLE - Čo teraz??? Peniaze v rozpočte zbohom, tak sme sa rozhodli...zariadiť predaj. Namiesto uvalenia dane na bohatých. rozhodla o predaji zvyšného štátneho majetku. negatívne Greg Miller Greg Miller Včera, 15:22 +57 Áno, s takýmto prístupom Rusko rozhodne nemôže vidieť víťazstvo ... Orange Bigg Orange Bigg Včera, 15:23 +31 No, čo do pekla? No, úprimne. Utopia sa a krajinu ťahajú za sebou. Všetko na predaj? Ako za čias Gajdara alebo čo? Tiež nevedel, koho predať. za krajinu? Bez ohľadu na to revolúcia je v poriadku. Vo Washingtone tlieskajú v stoji. Presne to teraz potrebujú, aby zmenili moc v krajine na vlne ľudového rozhorčenia so všetkou tou nezákonnosťou. Keby len predali všetko. Hlavné je niekoho nájsť.Za 30 rokov sa nič nezmenilo. Vezmite to a predajte všetko Američanom, ako to urobil Zelenskij. Pochybujem, že s takouto politikou bude prezident znovuzvolený v roku 2024. Ak sa veci budú robiť takto, tak sa môže stať čokoľvek. A výkriky niektorých šašov o Haagu sa už nebudú zdať tak vzdialené realite. .Existujú proste bez slov.Život ťaží na niti a myslia na zisk. spektr9 spektr9 Včera, 15:28 +8 Samovraždy alebo niečo, čo by dalo taký tromf do rúk nepriateľov v tak ťažkej chvíli pre krajinu. Bez ohľadu na to, ako je revolúcia v poriadku Všetko vymyslia tí, ktorí by mohli byť hybnou silou revolúcie v NWO, zvyšok je pasívny, aj keď je hnaný do popravy, poslúchne Orange Bigg Orange Bigg Včera, 15:38 +9 Áno, keď sa tam aspoň raz niečo vymyslelo.Nerozosmievaj ma. Prevod spoločností strategicky dôležitých pre krajinu do súkromných rúk so sebou nesie určité riziká, ktoré môžu byť obzvlášť citeľné v súčasnej globálnej politickej a ekonomickej situácii. Sankciám zo Západu z takéhoto kroku sa stále nedá vyhnúť a dôsledky privatizácie môžu byť škodlivé pre národnú bezpečnosť ruského štátu. Súhlasím s tým. Teraz nie je čas urobiť tento krok. Môže sa to len zhoršiť. Tatiana Tatiana Včera, 17:35 0 V Rusku podľa Ústavy Ruskej federácie neexistuje štátna ideológia. Spoločensko-politický systém v Ruskej federácii je však kapitalistický. A bolo by naivné si myslieť, že kapitalisti sa nebudú brániť ako politická trieda. Neúspech! Oligarchovia budú hájiť svoje sebecké ekonomické záujmy a politické práva s cieľom organizovať a rozdeľovať verejný a štátny majetok a zároveň chrániť svoj osobný súkromný majetok v krajine i v zahraničí vo svoj prospech, a to aj v ideologickej a vzdelávacej sfére.

Miloš_1984

56966 - 12.5.2023 8:54:14
V Rusku sa začína nová „veľká privatizácia“: prečo je potrebná a čo sa bude privatizovať Ministerstvo financií označilo vytvorenie trhu za podmienku novej veľkej privatizácie Natália VARSEGOV PRIHLÁSIŤ SA ZDIEĽAM Foto: Oleg ZOLOTO Námestníka ministra financií Alexeja Moiseeva táto správa ohromila: "Mala by sa uskutočniť veľká privatizácia v Rusku, ale musíte pochopiť, čo predávať, musíte vytvoriť trh." Pravda, toto tvrdenie neprekvapilo každého, v odborných kruhoch sa o tom už neraz diskutovalo. Prečo vlastne začali hovoriť o privatizácii? Hlavným dôvodom sú západné sankcie. Nie je žiadnym tajomstvom, že podkopali ruskú ekonomiku. A hoci sa jej podarilo udržať sa nad vodou, sú potrebné nové modely interakcie – oživenie mnohých priemyselných odvetví, nastavenie nových dopravných trás, logistické schémy atď. Ciele sú globálne a vyžadujú si finančné prostriedky.

Miloš_1984

56965 - 12.5.2023 8:53:18
Takže chlapci, ak sa TOTO zrealizuje, tak RUSKO ide definitívne DO PIČE: topwar.ru/…

Miloš_1984

56963 - 12.5.2023 8:13:27
MIGino, k tomu vášmu klamstvu o "slovenskej rodine napadnutej aožratím americkým vojakom" sa vyjadríš???

roso

56958 - 11.5.2023 14:48:38
Jano, tie slová boli evidentne určené aj pre niektorých účastníkov tohoto fóra, taký Miginko sa určite potešil.

Jano Š.

56957 - 11.5.2023 14:24:18
ROSO: Je vidno, že súdruh Peskov si už celkom osvojil pojem doublethink. Či už boli Peskovové slová určené pre domáce publikum, alebo iné prorusko-servilné obyvateľsto, bežne sa tieto kecy vo svete označujú ako: “skurvený alibizmus“ a to som sa ešte vyjadril politicky korektne.

SVK

56956 - 11.5.2023 11:33:20
Ani nechápaví, ani chápaví ale keď treba sem-tam dobre chápavý ! :)

Jano Š.

56955 - 11.5.2023 11:31:04
Mňa by zase zaujímalo, prečo sa Wagnerovci nazývajú Wagnerovcami. Asi to budú len hlúpe ohováračky, že Wagner bol obľúbený fírerov autor hudby. A tento sympatický mladý muž: folkogforsvar.no/wp-content/uploads/2022/09/… si dal tetovať symboliku SS asi z mladíckej nerozvážnosti...

Miloš_1984

56954 - 11.5.2023 11:30:12
dobre, keďže si nechápaví (alebo až moc dobre chápaví?) a hráš sa na formalizmus: Ibaj do PIČE aj s tvojim "Balkenkreuzom"

SVK

56953 - 11.5.2023 11:21:21
A pri mne to nehraj v prehratom finále na emócie! ;)

SVK

56952 - 11.5.2023 11:19:59
Prečítaj si to ešte raz ty vajco natvrdlé....a neskrývaj nacistickú svastiku za rytiersku heraldiku keď za ňu v 2.svetovej vojne nikto nebojoval. Hákový kríž tiež nie je symbol šťastia len preto že ho nejaký koncil nariadil používať či nepoužívať z dôvodov rozpoznania. Omielanie textov z internetu z teba nerobí experta, k tomu ti stačia oči a prsty.

Miloš_1984

56951 - 11.5.2023 11:14:28
špeciálne pre SVK: Ibaj do PIČE aj s tvojim "Balkenkreuzom" (aj) na tvojich rukách je krv nevinných civilov: pametnaroda.cz/cs/magazin/rozhovory/… ................ Ukrajinci už si ani nepřáli, abychom na sanitky, které jsme pořídili a přestavěli, kreslili červené kříže. Protože to naopak nepřátelskou palbu připoutá, samozřejmě v rozporu se všemi mezinárodními konvencemi. Ale taková je ruská válka. Neslyšel jsem, že by to dělal někdo jiný než Rusové. Respektive barbaři.

Miloš_1984

56950 - 11.5.2023 11:06:06
Nielen pre SVK: keď už sa tu tak rozohňuješ nad "mainstreamom" mohol by si dokázať ako to mainstream "utajuje" ak je to vysielané v hlavnej spravodajskej relácií. A ešte by si sa mohol vyjadriť k tomu "odvolanému GESTAPU".

Miloš_1984

56949 - 11.5.2023 11:03:52
SVK: Symbol Balkenkreuz je založený na kríži Rádu nemeckých rytierov.[2][3] Nemecká Luftstreitkräfte (vojenská letecká služba nemeckej cisárskej armády) prvýkrát oficiálne prijala Balkenkreuz v polovici apríla 1918 (asi týždeň pred smrťou Manfreda von Richthofena) a používala ho od tej doby až do ukončenia prvej svetovej vojny v novembri 1918. Smernica IdFlieg z 20. marca 1918 všetkým výrobcom uvádza v prvej vete (v preklade do angličtiny): „Na zlepšenie rozpoznávania našich lietadiel sa nariaďuje: [...]“. V odseku 2 sa v druhej vete uvádza: "Táto zmena sa má vykonať do 15. apríla 1918." Záverečná veta znie: „Príkaz 41390 sa má urýchlene vykonať............................ak si taký expert na FOREX ako na symboliku Nemeckých vojsk, tak to radšej nechaj tak a venuj sa tomu čomu rozumieš. Inak je to len prekrúcanie a manipulácia.

roso

56948 - 11.5.2023 10:58:42
Úplne znenie:"Putinov hovorca povedal, že Rusko je na Ukrajine pomalé, pretože tam nevedie vojnu, ale špeciálnu vojenskú operáciu. „Viesť vojnu, to je úplne niečo iné, to je úplné zničenie miest. Toto nerobíme. Snažíme sa chrániť infraštruktúru a snažíme sa chrániť ľudské životy,“ povedal Dmitrij Peskov v rozpore s realitou.Dlhé trvanie takzvanej špeciálnej operácie v rozhovore s bosnianskou stanicou ATV vysvetľoval aj tým, že sa do konfliktu zapája Západ. Tvrdil, že NATO je prakticky účastníkom vojny na strane Ukrajiny.Peskov uviedol, že Rusku sa už podarilo dosiahnuť určité ciele, napríklad zaistiť bezpečie obyvateľov Donbasu, o ktorý už od roku 2014 zvádzali ukrajinské sily boje s proruskými separatistami. Sám Peskov však uznal, že tento cieľ sa zatiaľ podarilo splniť „čiastočne“. " Ja chcem žiť v russku, v krajine krivých zrkadiel ...
ver. 13.93 © 2001-2024 www.lietadla.com