Čím fotíte?

Založil: Vladek Vácha dňa 13.1.2006 19:29
Jaké máte kdo zkušenosti s focením letecké techniky na zemi či ve vzducu?zkušenosti s fotoaparáty atd..já užívám Panaconic/Lumix DMC-FZ0.Nemůžu si ho vynachválit.Fotky letajících strojů jsme ještě nezkoušel.

Jojo

22608 - 6.5.2009 0:56:52
Flanci, z Mr.MiG si nic nerob, treba poznat aj jeho druhu stranku, ale hlavne je ze pekne foti :) Mne sa paci ako pises, mas pre to asi velke nadsenie, ale aj ja by som ti chcel povedat z vlastnej skusenosti jednu radu. Niekedy je lepsi kompakt ako zavazie na krku. Ak rad fotis prirodu, hlavne detaily ako kvety a hmyz, kompakt ti moze byt uzitocnejsi a tie fotky co si dal link su dobre. Ja sa celkom dost pohybujem po prirode a poviem ti ze moja FZ-20 mi svojou velkostou dakedy riadne prekaza a rataj s tym ze zrkadla su podobne velke. A ak ide o lietadla, tam som davno kapituloval a radsej sa pokocham a okomentujem fotky profesionalov. Urcite pouvazuj ci naozaj taky fotak potrebujes lebo je v tom kopa penazi ktora sa da investovat do inych veci :) tolko som chcel...nech sa ti dari

2.Sqn_CSAT-Flanči

22602 - 5.5.2009 18:36:52
Ja ta neposielam do riti ja si sktatka myslim to iste co nejaky iny clovek. A uz som napisal ze mi je jasne ze hnet zo mna fotograf nebude ved nikto z neba mudry nepadol. A neviem preco sa rozculujes ved som na teba nic zle nepovedal ani nebudem. Zato ze si myslim ze "scream ma uplnu pravdu" znamena to ze nemozem chodit so 120tku na zavody t.j. ze z obycajnym rodinym fotakom nic nenafotim. Jasne ze niekedy sa nejaka fotka pri objekte ktory sa nehybe a je dobre svetlo (kvety a pod. tu je link na kvety moje mozno vam to je trapne a smiesne ale ja kvety rad fotim http://foto.ssnd.sk/zobraz/osobne/matus-kn... ja viem ze niektore su blbe- useknute z listov a tak, ale nejdu mi odtial vymazat pise web error...) daju spravit celkom v pohode zabery aj s takym fotakom ale sam si videl ak si si tych par fotiek mojich pozeral ze ten fotak zle ostry(zaostri ale pri zmacknuti spuste rozostri), ma maly zoom(10x) a malo MP(4,1) a je z roku 2003. A tri razi fotievat chodit urcite nebudem... budem trenovat na RC modeloch kusek od seba mam letisko Slavnica a aj z mojho dvora mozem L-410 fotievat a nejake Cessny. Moznosti je v mojom okoli skutocne vela.

scream

22601 - 5.5.2009 18:15:10
Mr.MiG: Nie som odbornik ale zaregujem :) Tak ty sa nauc najskor citat, nikto ta tu neposiela do riti.
Chcem vidiet ako budes ucit jazdca F1 ucit jazdit a pripravovat na preteky na Octavii . . .
Tiez, rad hram na elektricku gitaru, nehram v ziadnej kapele, ale niektore kusky som sa mohol zacat ucit hrat az ked som zahodil 100€ gitaru do kosa a zacal drtit na 700€ gitare. . .Snad nikto tu nema patent na profesorske fotografovanie, vsetko chce len cvik a talent, ale ten sa rozvija aj s pouzivanim adekvatnych kvalitnych nastrojov.

Mr.MiG

22598 - 5.5.2009 15:24:50
2.Sqn CSAT-Flanči. naco chces radu ked posles potom cloveka do riti. Skus na najprv naucit spravat.

scream. sam si si odpovedal ..."No ja nie som ziaden odbornik, ani fotograf"... Naco reagujes. Vela ludi co preslo od kompaktu k zrkadlovke sa s nou nenaucilo dodnes robit, vid fotky v galerii.
Nieco by som Vam obom napisal, ale tu to nema vobec zmysel reagovat.

2.Sqn_CSAT-Flanči

22597 - 5.5.2009 15:17:41
presne tak... moj bratranko je fotograv- aj skolu ma. A ucil ho fotit moj tato :) takze ja si myslim ze po case nieco bude...mame doma aj take knizky aj secko take hovadiny :D ale to je upnlne ina tema...skratka si myslim ze scream ma uplnu pravdu...Ale ja sa nechcem bavyt o tom jaky budem fotograf ale aky aparat by bol dobry na to fotenie lietadiel... ale myslim , ze uz mam jasno- Canon EOS 450D+ta Sigma 70-300mm F4-5,6 DG APO...

scream

22596 - 5.5.2009 14:14:04
Mr.MiG: To ze odporucas Flancimu aby fotil s tym co ma . .No ja nie som ziaden odbornik, ani fotograf, ale moc by som s tym nesuhlasil, ved asi skor sa nauci lepsie fotit ked bude mat aj neaku tu masinku, samozrejme nebude hned tutti fotograf, no moze skor prist na vseliake tie techniky, bude ho to viac bavit a tak, ci?

2.Sqn_CSAT-Flanči

22595 - 5.5.2009 13:42:53
nojo ale tak s tym 10x optickym zoomom a 4MP mozem ist do riti...a jasne ze zo mne hnet nebude fotograf... ale tak predsa hento je skoda 120 na dialnici :-/

Mr.MiG

22594 - 5.5.2009 11:13:13
ked nema telo motor, potom treba objektiv s motorom. Pri Nikone su to objektivy G a D. Inac ja by som tuto otazku neriesil, v podstate nech kupis akekolvek telo Nikon, tak objektivy budes vyberat podla ceny predpokladam, a tie lacne Ti budu behat s nim urcite.
Ja by som vsak na tvojom mieste radsej trenoval s tym co mas (podla fotiek v galerii) lebo s kupu zrkadlovky z Teba fotograf automaticky nebude, nic v zlom. To chce hodne fotit, nie tri razy do roka na dakej akcii.

Pavol.F

22593 - 5.5.2009 10:02:15
čo je na canon, tak to má všetko svoj motorček

2.Sqn_CSAT-Flanči

22579 - 3.5.2009 15:35:06
takze berem spet ta SIGMA 70-300mm F4-5,6 DG APO Macro existuje aj na Canon.Len nechapem preco to ty typci z pixmanie nedali do prislosenstva...ale ten vlastne motorizovany neni ze?

2.Sqn_CSAT-Flanči

22577 - 3.5.2009 13:39:41
jj to je ten autmotorizovany ze ma svoj motorcek lebo D60tka motor nema...co sa tika toho canonu neni vobec zly dokonca lepsi nez D60tka- viac megapixlov a vecie rozlisenie pri max velkosti... ale zas sa nan neda dat ta APO DG Sigma iba ten shit za 158€ jak si ty pisal.To je teras dost o hovne :-/ ked je Canon lepsi ako Nikon ale na Canon sa neda dat APO DG a na Nikon da... ale mne ide hlavne o dobru pixelaz a velkost tej fotky aby bola co najvecia v com je Canon lepsi... tak co teda?

FULCRUMER

22576 - 3.5.2009 12:48:24
No v prvom rade by si mal zacat uvazovat nad Canonom a nie Nikonom. Co tak daky EOS 450D. A ta sigma 70-300 DG APO je vzhladom na cenu super volba, myslim. Ale daj pozor aby si si objednal fakt tu APOckovu lebo rovnaka jesto aj bez a to je shit.

2.Sqn_CSAT-Flanči

22575 - 3.5.2009 12:29:13
diky moc...hlavne o to mi ide o tu rychlu uzavierku... sak mozte aj vy ak sa vam chce napisat vase typy aby sa zmestily do 22-25 papierov slovenskych. A co si myslis teda o tej D60tke? Ja sa moc do tychto veci nerozumiem je to pre mna spanielska dedina ... musel by som to neviem ako dlho studovat a aj tak bych mal z toho bordel... lebo niekde je nejake objektivi nazov maju od slova do slova rovnaky a su tam zmenene dve pismenka a je to uplne ina vec...tak by som poprosil vybrat spravny objektiv na tu D60tku popripade vas typ.Dik este ras

Pavol.F

22572 - 3.5.2009 0:46:55
nech si vyberieš akúkoľvek značku,tak hlavne pozeraj, aby mal objektív rýchly motorček na ostrenie. názory si prečítaj sám, ale ber ich s malou rezervou.
http://www.fredmiranda.com/reviews/
a ak si chceš kúpiť niektorý z tých lacnejších typov, tak si radšej kúp dáky bazárový, ako som tu už písal.

2.Sqn_CSAT-Flanči

22542 - 30.4.2009 23:16:25
zdravim chlupy. Dufam ze vam nebude vadit ak sa popytam par otazok okolo fotenia lietadiel. Tak zacnem tym ze si chcem kupit Nikon D60. Ale neviem sa rozhodnut ktory z tychto onejdtivov: SIGMA telezoom 70-300mm F4-5,6 DG APO Macro motorizovaný alebo NIKONacny nejaky je ich strasne vela... Ide tu oto ze fotak co je najlacnejsia cena stoji 449€ kde je iba samotny fotak a objektiv AF-S DX NIKKOR 18-55 mm II. ja sa chcem zmestit do 663€-763€sk. Tak sa chcem spytat ci sa mi oplati kupit sadu fotak+ta sigma+puzdro+4GB karta(705€)-uz mi nic nebude chybat bude pokoj ale mam zmetok v tej sigme lebo je tam viac verzii (pre viac znaciek) ale aj pre Nikon su tam nejake(jako do 300mm) verzie takze to by som bol rad keby mi vysvetlite hlavne tie objektivy ako to s nimi je. A potom este zasa s tymi nikonackymi objektivmi ktorych je tes jak pozehnanych ktore z nich vybrat teda...cerpam zo stranky www.pixmania.sk ak ta cena je mala p poho mozte dat aj nad toleranciu mozno este sa bude dat prehovorit na vyzsi level :D diky moc...

radoga

22520 - 28.4.2009 17:53:29

Mr.MiG

22514 - 28.4.2009 14:31:22

Rizoto

21770 - 3.3.2009 7:58:42
Niekedy sa tu riesil problem podpisu fotiek http://digiarena.zive.cz/Titulni-strana/Ta...

Mr.MiG

21586 - 20.2.2009 7:46:37
Je na Tebe ako sa rozhodnes, pre Sigmu hovori lepsia svetelnost objektivu, co moze byt pri foteni v ztazenych podmienkach a so zalozenym TC 1,4x rohodujuce. Neviem porovnat obrazovu kvalitu tychto dvoch teleobjektivov, pre mna by bolo toto kriterium rozhodujuce pri kupe. Este nieco, urcite bude lepsie spolupracovat telo a tele tej istej znacky ;) Ja som pred casom uvazoval presne o tejto kombinacii Nikkor 300/4 + TC1,4x tiez od Nikonu. Zial investicia je to pre mna znacna, takze som to aj pustil z hlavy.

backman

21578 - 19.2.2009 15:14:57
No právě, rozhoduju se mezi Sigmou a Nikkorem. Hodnocení sigmy co jsem našel na netu jsou velmi dobré co se týká obrazové kvality i AF. Otázka spíš je, jak moc se zhorší AF s TC. Prostě nevím, jestli se těch cca 20litrů navíc za f2,8 vyplatí.
ver. 13.93 © 2001-2024 www.lietadla.com