...off-topic... ...aby ste nezasierali ine témy somarinami.

Založil: JEDI dňa 25.1.2006 22:16
...v tomto chlieviku môžete pridavať linky na rôzne zaujímavé veci, ktoré nepatria do leteckých diskusií a voľne diskutovať...pomôže to udržať čisté letecké témy a zároveň to otvára možnosť dozvedieť sa nové veci aby nam z toho letectva "nehrabalo"...

UPOZORNENIE :

...čítaním týchto textov môžete prísť o ilúzie, ktoré vám nikto nebude nahradzovať inými...
...podobnosť osôb,vecí a javov s reálnymi je čisto náhodná...
...väčšina textov bude pravdepodobne politicky nekorektná, xenofobna, nacionalistická,bude obsahovať sprosté slová alebo aspoň preklepy a gramatické chyby...
...ak sa vám to nepáči, tak to nečítajte...

Jano Š.

58644 - 14.12.2023 21:15:18
Bola aj takáto akurvátna otázka pre VVP: Prečo obyčajní ľudia podporujú armádu a nie štát? Putin: Štát je 99,9 % úsilia, ale ľudia to robia od srdca, nebudeme to obmedzovať. Zároveň požiadali Putina o rušičky elektronického boja pre drony. Putin požiadal o konkrétne informácie, aby „to aj videl“. ...A ďakujem znepokojeným občanom za podporu. Vyzbierali 10 miliárd rubľov, pletú siete a palčiaky, vymenúva Putin. Štát by si vzhľadom na to, že „ekonomika je na vzostupe“, mohol poradiť aj sám, ale pomoc dobrovoľníkov je mimoriadne dôležitá. Na obrazovke prebehla bez povšimnutia SMS otázka: "Prečo je vaša realita iná ako naša?

roso

58642 - 14.12.2023 15:42:20
 Minúta po minúte Prejsť na obsah DarovaťKonto Minúta po minúte FICOVA VLÁDAVOJNA NA UKRAJINEIZRAELSKO-PALESTÍNSKY KONFLIKTEURÓPSKA ÚNIAÚRAD ŠPECIÁLNEJ PROKURATÚRYROBERT FICOROZPOČET A DLHSAMOSPRÁVY 15:37 Za zatvorenými dverami začal v Moskve súd s Igorom Girkinom, bývalým veliteľom proruských separatistov na východe Ukrajiny a bývalým dôstojníkom ruskej tajnej služby FSB. Po Putinovej kritike za neschopnosť vo vedení vojny proti Ukrajine ho obvinili z vyzývania na extrémizmus. Girkin, známy aj ako Igor Strelkov, obvinenia odmietol, uviedli ruské médiá s odvolaním sa na obhajcu obžalovaného Gadžiho Alijeva. „Počas pojednávania na moskovskom mestskom súde zaznela obžaloba. S jej dôvodmi môj klient kategoricky nesúhlasil a vinu nepriznal,“ povedal advokát. Girkin pred súdom vyhlásil, že nevyzýval na extrémizmus, ale chcel upozorniť na problémy vojakov, ktoré úrady zmobilizovali, ale nevyplatili im ich finančné náležitosti.Server Meduza pripomenul, že Girkin vtedy písal, že „zastreliť vinníkov takéhoto stavu je málo“.Pred súdom obžalovaný podľa Molochova vyhlásil, že išlo o metaforu, ktorú nikto nemohol brať doslova. 

Jano Š.

58641 - 14.12.2023 14:58:21
Putin označil skutočné straty na fronte t.me/mobilizationnews/… Prezident uviedol, že v zóne Severného vojenského okruhu sa v súčasnosti nachádza 617-tisíc ľudí. Minulý rok sa zmobilizovalo 300 tis. Ako dobrovoľníkov prišlo tento rok podľa neho 486-tisíc. Podľa rôznych odhadov bolo na začiatku vojny na fronte 190 až 300 tisíc vojenského personálu. Netreba zabúdať ani na väzňov, ktorí boli prijatí do Wagner PMC. Ukázalo sa, že do vojny bolo poslaných viac ako milión mužov! Ale ak počítame s minimom, do zóny Severného vojenského okruhu bolo poslaných 976 tisíc a teraz je tam 617 tisíc. Pozor, otázka: kam zmizlo 359 tisíc ľudí? Je zrejmé, že ide o skutočné straty na zabitých a zranených. Obrovské číslo.

roso

58639 - 14.12.2023 12:20:37
Mier na Ukrajine bude, keď Rusko dosiahne svoje ciele, vyhlásil Vladimir Putin na výročnej tlačovej konferencii. Zopakoval, že Ukrajinu chce „denacifikovať“ a „demilitarizovať“, a dodal, že na jej území bojuje 617-tisíc ruských vojakov. - a hranol bradavičnatý by rád išiel do Russka a J.V.Putinovi by povedal od pľúc: "Vova, neblázni a choď preč z UKR aby bol henten mier čo som sľúbil pred voľbami".

Jano Š.

58638 - 13.12.2023 2:13:14
Ja asi čítam nesprávne články písane vo Vilniuse a v Tbiliská, platené Sorošom a pozaplotnou ambasádou... Putin nečakane povedal Rusom, že "Nie sú peniaze!"... dzen.ru/a/… ...Takže Vladimir Putin po Dmitrijovi Medvedevovi oznámil Rusom, že „Nie sú peniaze“. Táto informácia zaznela žartovným tónom na stretnutí s mladými vedcami, ktoré sa konalo včera... ...Pripomeňme, že Štátna duma prijala 17. novembra v záverečnom čítaní návrh rozpočtu na rok 2024 a na plánovacie obdobie 2025-2026. Čo chcem povedať. S tým, že nie sú peniaze, sa už dávno nikto neháda. Odkiaľ sa vezmú, ak sú všetky peniaze u nás v rukách oligarchie a na Západe. Len sa zamyslite nad týmito číslami – takzvaným ruským miliardárom sa podarilo zarobiť (čítaj ukradnúť ľuďom) kolosálny zisk 101,4 miliardy dolárov len za jeden rok! Ekonóm Sergej Glazyev opisuje súčasnú situáciu takto: "Nevyužívame enormný prílev ropných dolárov z našich príjmov z exportu (čo je bilión dolárov) a neinvestujeme ich do domácej ekonomiky." Samozrejme, niet pochýb o tom, že peniaze naďalej odchádzajú do zahraničia. Odkiaľ teda vlastne pochádzajú peniaze Antona Germanoviča, ktorý celú svoju profesionálnu kariéru zasvätil obrane záujmov Západu a pred ním klaňajúcich sa oligarchov? Už sa u nás historicky stalo, že nie sú peniaze ani pre starých ľudí, ani pre pracujúce obyvateľstvo, ani pre mládež, ani pre choré deti. Vždy na nič nemáme peniaze! Ale nachádzajú sa vo veľkom množstve medzi úzkym okruhom blízkych ľudí, ktorí sú nimi natoľko ohromení, že stratili akýkoľvek kontakt s realitou. Týmto chichúňajúcim sa postavičkám je absolútne jedno, ako si dôchodcovia žijú, či skôr prežívajú biednu existenciu, pričom mnohí Rusi sa dôchodku vôbec nedožijú. Ako tu môžeme prežiť, keď sa zvýšil vek odchodu do dôchodku a muži sa dožívajú v priemere 45-60 rokov? Golikova zároveň veselo hlási, že priemerná dĺžka života v Rusku je 73,5 roka. Našich byrokratov to však nezaujíma. Populáciu možno doplniť prílevom migrantov. Stále nie je jasné, prečo by naši chlapi mali položiť svoje životy v zóne konfliktu pri obrane záujmov vlasti, zatiaľ čo cudzinci, ktorí hovoria zle po rusky, tu zarábajú peniaze, ktoré potom úspešne posielajú späť domov. Vskutku, odkiaľ budú za takýchto podmienok pochádzať Siluanovove peniaze? Poslanci však z vysokej tribúny Štátnej dumy radi kričia o tom, ako Rusi začali lepšie žiť. Kto začal lepšie žiť - obyčajní ľudia? Nerozosmievaj ma. Divoké dlhové zaťaženie obyvateľstva a prebiehajúca inflácia si už začali vyberať svoju daň. Ak predtým pri plánovaní rozpočtu napríklad tí istí držitelia hypoték po zaplatení mesačnej splátky očakávali, že peniaze, ktoré im zostanú z platu, vystačia na mesačnú zásobu jedla, no dnes mnohým ľuďom dochádzajú peniaze 10-15 dní pred ďalšou výplatou. V dôsledku toho musíme znížiť kôš s potravinami na minimum a nahradiť včerajšie relatívne kvalitné výrobky lacnými analógmi, ktoré určite nezlepšia zdravie. Ale keď treba ísť do nemocnice, nie je kam ísť – na lieky u nás tiež nemáme peniaze. To, čo dnes nazývame zdravotníctvom, je len škaredá paródia na to, ako to bolo za ZSSR. V krajine nie sú peniaze na rozvoj podnikov, s výnimkou vojensko-priemyselného komplexu, nie sú peniaze na slušné mzdy pre Rusov, na dôchodky je lepšie vôbec nepamätať. Tieto čísla priemerných platov, ktoré oznámil Rosstat, vyvolávajú medzi obyvateľstvom len smutný úsmev. Mnohí z vašich priateľov dostávajú platy 70-80 tisíc rubľov, o ktorých naše úrady tak veselo informujú? Ako naši úradníci stále radi pracujú s priemernými číslami. Zdá sa, že sa cítia pohodlnejšie, keď si myslia, že celá krajina jedáva kapustové rolky, zatiaľ čo oni jedia mramorované hovädzie mäso. Môžeme o tom hovoriť donekonečna, ale pre Rusov zostane nezmenená iba fráza, ktorá sa stala sviatostnou: "NEZOSTÁVAJÚ PENIAZE!" Niečo mi hovorí, že to bude aktuálne aj v nasledujúcich desaťročiach. My sa zasa budeme držať rady Dmitrija Anatoljeviča. Je pravda, že je to každým dňom ťažšie a ťažšie. A ak sa naplní predpoveď niektorých ekonómov, že budúci rok bude dolár stáť 110 rubľov, existuje možnosť, že sa niekto neuskromní. A ako to potom dopadne. Človek si nevyhnutne spomenie na frázu, ktorú kedysi vyslovil Karl Marx: "Ak chcete získať spravodlivosť od buržoázie, musíte zaklopať na brány ich palácov pažbami pušiek!"

Jano Š.

58637 - 13.12.2023 1:19:20
Razia v OC v Jekaterinburgu: t.me/mobilizationnews/… Ak nemajú ruské občianstvo, odvezú ich na hranicu do Fínska... Ak ho už získali, tak skončia ako kanónfuter pre Donbas...

roso

58635 - 12.12.2023 17:38:47
Dnes ti to pekne hrká v kotrbe. To mi chceš povedať že za jeden deň všetko prečítaš a aj pochopíš? Nemáš v sebe ani zrnko empatie. Si trápny ako linky čo sem vkladáš.

Jano Š.

58615 - 11.12.2023 21:20:52
Čím viac sa darí Východoukrajincom v občianskej vojne... No do pekla... 11 rokov "nahlodávajú" jedno mizerné predmostie pri Donbase... No to je ohromný úspech, navyše takto nezmyselne utopený v krvi... Pokiaľ viem vojenské, oddiely sa pomenúvajú po niekom, kto zomrel v boji, alebo už zomrel a preslávil sa za života v boji... Možno, keď Girkin natiahne laby...? Účet za vojnu dostane každý, neboj, aj na také svine ako Putin sa kotol nájde...

Jaro

58609 - 11.12.2023 15:13:52
Čím viac sa darí Východoukrajincom v občianskej vojne proti nacistickým banderovcom podporovaných „západom“ za naše peniaze, tým väčšie sračky sa tu vkladajú. Koľko že je to tých vojenských oddielov pomenovaných po Strelkovi? Že by 0, slovom veľká nula? Stačí si pozrieť aké slogany a bojové motá majú východoukrajinci na svojich zástavách – tam je ich nepriateľ jasne pomenovaný. Bohužiaľ, hlavne vďaka takým ako títo voliči pravého sektora nás to bude stáť poriadne draho – ešte ani zďaleka sa to neblíži ku koncu. História len znova potvrdzuje fakty, že sme sa znova a znova vybrali tú nesprávnu stranu, ale tak sme to chceli :)

Jano Š.

58608 - 11.12.2023 11:33:43
Ja ti dám voliča pravého sektora... , kde to žiješ, do tyče... v akom MATRIXe? ... Stále si ma nepresvedčil o tom, že máš mentálne viac ako len 16 rokov... Chceš poučovať, dávať len “fakty“ o tom či video náhodou neprodukoval “Marvel“ alebo “Disney chanel“ ... Fakty o tom, či už spomenuté mená, výroky, skutky, časový rámec udalostí, to ťa nezaujíma ...nepodstatné.... Pre stromy nevidno les... Veď Strelkov na seba všetko vytáral... : "Vojnu som odštartoval ja: keby náš oddiel neprešiel hranice, všetko by skončilo," ... ...."Všetko by skončilo ako v Odese alebo Charkove. Bolo by niekoľko desiatok zabitých, spálených a zatknutých, ale tým by všetko skončilo. Kolotoč vojny, ktorá doteraz pokračuje, roztočil náš oddiel,"... “Strelkov“ a aj jeho “dovolenkáry“ ...Ty chmulo, môžeš mu do basy poslať "ďakovný dopis“ aj balík zo sladkosťami na ten jeho diabetes ... zavtra.ru/blogs/… ...Že ho zdravia v pekle...

Jaro

58607 - 11.12.2023 10:09:26
Aha ich – jednoduchých voličov pravého sektora :) Toto je lepšie ako kabaret :) Kto že to začal občiansku vojnu na Ukrajine? No pobavte nás :) Kto? Na rozdiel od Vás dvoch „usmernených“ ovečiek východoukrajinci presne vedia prečo a začo bojujú. Zamieňate príčinu a dôsledok. Vďaka takým ako Vy to len My platíme a platíme a ešte pekne dlho platiť budeme. Len tak ďalej a nahovárajte si každý deň 3x denne pre oltárom že nejaký „Strelkov“ začal občiansku vojnu na Ukrajine, potom budete platiť dlhšie viac a dlhšie a viac :) Bavím sa stále viac a viac aké „jednoduché“ ovečky tu na Slovensku máme :) Potom že voľby na SK dopadli tak ako dopadli ...

roso

58606 - 11.12.2023 8:39:35
Jardo, aj my sa bavíme na tebe čím ďalej tým viac. Ja som hovoril o obsahu, ty selektívne meleš o autoroch. Oni totižto ukazujú fakty vo forme telefonických rozhovorov, úryvky z ich kníh, dokumentov, ... Úplne najvýstižnejšia je posledné video s Konstantinom Zatulinom, hlavným kurátorom antimajdanu v Kremli, ktorý ti to vysvetlí s porozumením. A mal by si uvoľniť vlákna a zbytočne ich nezahlcovať takýmito jednoduchými komentármi, lebo dnes nastupuje chatár a potrebuje mať miesto na dôležité a poučné odkazy na (ne)mainstreamové weby, tak heš.

Jano Š.

58605 - 10.12.2023 18:04:19
JARO, si pokazený? Aký Marvel ? Čo to meleš? Netvrdil náhodou Strelkov, že on je ten, kto začal vojnu na Donbase? Teraz vo väzbe postuje svoje povstalecké memoáre a vyplakáva , že nechce skončiť ako Prigožin: t.me/strelkovii/… t.me/strelkovii/… Vieš kto je Alexander Borodaj? Prvý predseda vlády DĽR z roku 2014 , "rodeny Moskovčan".... ...o sebe Borodai tvrdí, že počas anexie Krymu Ruskom pracoval ako „politický stratég“ a uvádza, že politické sily, ktoré uľahčili prevzatie moci, sú rovnaké ako tie, ktoré sú aktívne v Doneckej republike: „Prirodzene ľudia, ktorí tieto ľudové hnutia a boli iniciátormi tí istí ľudia, sú navzájom prepojení... Takže keď som dokončil prácu na Kryme, automaticky som prišiel pracovať sem na juhovýchod Ukrajiny". ..koniec citátu. Sám sa k tomu bez mučenia priznal... ideme ďalej... Vieš kto je Vladimir Jurjevič Anťufejev? bývalý podpredseda vlády Podnesterska, v potom podpredseda vlády tzv. DĽR. Ctihodný občan Ruskej federácie a trvalým pobytom v Moskve. Samé " osobnosti " vybrané z " vôle ľudu"... Všetko voľné dohľadateľné ... takže nefantarízuj, neprekrúcaj, dávaj fakty, fakty, fakty, lebo máš len prázdne reči a ostatné čo máš je len hrubé drievko...

Jaro

58604 - 10.12.2023 15:23:45
Klasika, k faktom o autoroch propagandistického „videa“ nič ... ale veď aj Marvel točí „videá“ a k jeho obsahom sa tu tiež vyjadríte? Alebo iba selektívne používate niekedy aj rozum? Bavím sa viac a viac :)

roso

58603 - 10.12.2023 14:57:18
Jarine, aj si to pozeral alebo len blábolíš len tak od brucha? Ty ako typický volič SNS aj s jeho brilantnými prišelcami ktorí jej pomohli prekročiť ale len úplne tesne 5 percentnú hranicu a vďaka tomu mohol vzniknúť takýto nepodarený zlepenec, by si mohol vedieť že ja som sa vyjadroval k obsahu videa nie k tomu kto a odkiaľ ho vytvoril. Chápanie s porozumením môžeš uplatniť keď si to pozrieš.

Jano Š.

58602 - 10.12.2023 12:03:21
JARO, to ti nevadí, že predvádzaš naivitu 16 ročnej ? Ja si napríklad dobre pamätám na Prigožinovo video kde hovoril o dôvodoch vojny: twitter.com/wartranslated/status/… ..." Vojna nebola potrebná aby sme do nášho lona vrátili po rusky hovoriace obyvatelstvo... aby sa denacifikovala Ukrajina" "Vojna bola potrebná pre Šojguho prehnané ambicia , a aby oligarchia mohla drancovať Donbass" ... ... a predpokladám, že aj veríš Putinovej verzí, že na palube Prigožinovho lietadlá došlo k výbuchu, pretože sa tam "hrali s granátom" ...

Jaro

58601 - 10.12.2023 11:45:33
Agentúra AP to propagandistické „video“ vytvorila? To je všetko na čo ste sa zmohli k faktom?

Jano Š.

58600 - 9.12.2023 12:03:15
JARINO, ty chceś aby bola napr. agentúra Associated Press registrovaná v Rusku? V krajine, kde decko nakreslí protivojnový obrázok na výtvarnej Miru Mir a tatko je stíhaný za "diskreditáciu ruskej armády?" Výtvarníčka, ktorá vymieňala cenovky v obchode za protivojnové heslá, na základe rovnakého paragrafu dostala 7 rokov natvrdo? Aj ty už si v mozgovni lobotomoval?

Jaro

58599 - 9.12.2023 10:24:34
Krásne sa tu 2 voliči „Pravého sektora“ predviedli a strápnili. Za propagandistickým „videom“ po ktorom 2 voliči PS “používajú“ svoj rozum stoja autori z proekt.media/ = ani jeden z nich nie je v Rusku, kancelária majú mimo Ruska, kde som už viedol. Doménu ich web stránky zaregistrovali v Arizone, SŠA cez firmu „NameCheap, Inc.“, na webe sa za 5 klikov dá zistiť kto platí uvedených propagandistov a medzi nimi je aj „Kongresová knižnica SŠA“. Ja som nič z tej SŠA propagandy nevidel a nepočul, lebo ja ten rozum aj používam = stačí mi, za koho peniaze a s akým zadaním bolo video vytvorené. Očividne na voličov PS to úplne stačí :) A bavím sa viac a viac, aké sračky tú voliči PS dávajú :)

Jano Š.

58598 - 9.12.2023 2:42:44
Videl som dokument, ktorý už neviem vyhnať z hlavy...20 dní v Mariupole... youtu.be/… ..mňa už nikto nepresvedčí, že Rusko nie je národ kanibalov. Všetci tam hovoria rusky...napriek tomu ich kántri armáda, ktorá hovorí rovnakým jazykom. Utkvela mi veta, ktorú povie ukrajinsky novinár pani, - chce ju vlastne ubezpečiť aby sa nebála: „Ruská armáda nebude strieľať na civilistov“... ... a potom ju stretne v pivnici, kde sa schováva, lebo ruské delostrelectvo už rozjebalo ich dom....
ver. 13.93 © 2001-2024 www.lietadla.com