...off-topic... ...aby ste nezasierali ine témy somarinami.

Založil: JEDI dňa 25.1.2006 22:16
...v tomto chlieviku môžete pridavať linky na rôzne zaujímavé veci, ktoré nepatria do leteckých diskusií a voľne diskutovať...pomôže to udržať čisté letecké témy a zároveň to otvára možnosť dozvedieť sa nové veci aby nam z toho letectva "nehrabalo"...

UPOZORNENIE :

...čítaním týchto textov môžete prísť o ilúzie, ktoré vám nikto nebude nahradzovať inými...
...podobnosť osôb,vecí a javov s reálnymi je čisto náhodná...
...väčšina textov bude pravdepodobne politicky nekorektná, xenofobna, nacionalistická,bude obsahovať sprosté slová alebo aspoň preklepy a gramatické chyby...
...ak sa vám to nepáči, tak to nečítajte...

Jano Š.

58452 - 13.11.2023 18:27:00
Povedal Medvedev a pod stolom zhrkotali prázdne fľaše od vodky... Taký Jekaterinburg sa teda zaraduje, že taliban zakázal pestovanie maku... Pokiaľ bol ale starostom Roizman, tak mal aj výsledky... ale bol opozičný politik a neschvaloval SVO, tak dostal paragraf za diskreditáciu armády. Hrozilo mu 5 rokov. Nepíše sa ako skončil ... Čo schopnejšie a mohlo by konkurovať "elite" treba zadupať do zeme...

Jano Š.

58444 - 13.11.2023 17:35:02
V meste Kotelniki neďaleko Moskvy uskutočnili poriadkoví policajti raziu na farníkov miestnej mešity, po ktorej boli prevezení na vojenskú registračnú a vojenskú kanceláriu, kde ich pod hrozbou trestného oznámenia prinútili podpísať zmluvu s ministerstvom obrany Mamut Useinov, finalista show „Repeal the Star“, o tom informoval vo svojom kanáli Telegram: t.me/Mamut_singer/… „Rád by som oznámil hrubé porušenie zákona zo strany vojenského registračného a branného úradu a poriadkovej polície. Po piatkových modlitbách vtrhla poriadková polícia do mešity v meste Kotelniki a odviedla všetkých mužov, ktorí opúšťali budovu, vrátane mňa,“ napísal Useinov. Muži zákona podľa neho najskôr mužov opúšťajúcich mešitu nasadili do autobusu pod zámienkou kontroly dokladov. Po niekoľkých hodinách čakania ich však previezli na vojenskú registračnú a zaraďovaciu kanceláriu v Ljubertsy. „Bola tam zorganizovaná lekárska komisia. Bol som vyhlásený za spôsobilého na službu a prevezený do zberného miesta pre zmluvných vojakov v meste Balashikha na východnej ceste. Večer nám oznámili, že každý musí podpísať zmluvu na rok alebo väzenie. Ráno 21. októbra som počas formácie počul, že budeme všetci poslaní do Severného vojenského okruhu,“ povedal Useinov. Dodal tiež, že neskôr sa istý plukovník stretol s tými, ktorí odmietli podpísať zmluvu, ktorí oznámili, že „sa rozhodli dať im možnosť slúžiť odvodom“. „Domnievam sa, že týmto postupom boli porušené všetky moje práva: vzali ma násilím, nemal som možnosť odvolať sa proti rozhodnutiu návrhovej komisie, nemal som možnosť poskytnúť informácie o svojich chorobách a presvedčeniach. A čo je najdôležitejšie, nedostal som predvolanie,“ uzavrel Useinov.

Jano Š.

58433 - 12.11.2023 23:47:38
Jevgení Satanovskij: častý hosť Vladimíra Solovieva, rád a presvedčivo hovoril o legitímnych nárokoch na Ukrajinu. Ale keď Hamas zaútočili na Izrael a Satanovskij sa dozvedel, že režim, ktorému s takým nadšením slúžil, sa postavil na stranu teroristov v palestínsko-izraelskom konflikte publikoval tento status: t.me/oldhellboy/… „Keď islamistickí militanti dobyjú mestá a mestečká, zabijú a vezmú ako rukojemníkov stovky civilistov vrátane žien a detí a armáda krajiny, na ktorú zaútočili, začne proti nim bojovať, bude Rusko žiadať prímerie z OBOCH strán?! V Rusku? Po Budennovsku, Nord-Ost a Beslane?!“ ... ... je jasné, že naši šéfovia nechcú pokaziť vzťahy s Iráncami, Arabmi a Turkami – a nechcú im dovoliť, aby znovu dobyli Jeruzalem. A môžu aj nemôžu. Alebo jednoducho preto, že podľa všetkých starých sovietskych klišé z čias zosnulého Suslova „americký imperializmus je hlavným spojencom svetového sionizmu“ a my sme teraz s Amerikou vo veľkom spore... ... V skutočnosti neustále dodávajú vynikajúce argumenty Kyjevu, ukrajinským a ruským oligarchom na úteku, aby konečne presvedčili Izrael, aby začal dodávať zbrane Ukrajine. Prekliati hlupáci... Toto vyjadrenie bol ten pravý dôvod na kopanec do zadku a nie jeho názor na kladný vzťah Zacharovovej k alkoholu. Neviem aký postoj k Palestíne zaujal Jakov Kedmi , ale už ho nenazývajú "náš Žid" a ani "inteligentný Izraelčan"...

Jano Š.

58432 - 12.11.2023 20:56:23
Aleppo 60% starého mesta bolo zrovnané zo zemou. Je to veľa alebo málo? washingtonpost.com/graphics/world/destruction-of-aleppo/ Mosul a Rakka boli centrá ISIS... Čo sa deje v Gase je bezprecedentné a bude mať nepredvídateľné následky... Otázka znie Ciu bono? A ešte jedna vec. Nie vždy sa Rusko správalo k moslimom ako sa správa dnes.

Jaro

58431 - 12.11.2023 14:17:42
Aha ho, ďalší volič Pravého Sektora: Ja som nič o migrantoch nepísal = ale vsunul si ich tam, ja som nič o Ficovi nepísal, ale vsunul si ho tam, a sám si svojim videom potvrdil že klameš, Aleppo nebolo zrovnané so zemou. Ale určite si nájdeš aj foto / video od „euronews“ s mesta Rakka (Al-Raqqah) alebo z mesta Mosul. Aby si nemusel chodiť ďaleko do minulosti, stačí si pozrieť teraz čo sa deje v meste Gaza.

Jano Š.

58430 - 11.11.2023 20:15:20
To tvoje video a minutáż 20:00 a ďalej... Asi len zle vybrané pozadie. Sú ale aj iné videa : youtu.be/… Assad mal od roku 2011 do 2023 pozastavené členstvo v Lige arabských štátov za to čo predvádzal na vlastnej krajine. No a čo my? Ako sa správame k moslimom a k Palestíne? Necítim sa byť žid ( aj keď niekto to tu má pomýlené ). Som katolík a katolícka "gayeurópa" prijala množstvo utečencov zo Sírie a Jemenu a čo má z toho? Napríklad nárast kriminality vo Švédsku. A dotačná schéma EU voči Palestíne je štedrá akoby ani nebola na blízkom východe ale priamo v centre EU. newstream.cz/nazory/… Máš ešte potrebu moralizovať. Bež za Ficom, ten na utečencoch staval kampaň...

Jaro

58429 - 11.11.2023 18:56:42
Ten ale drísta - „zrovnali moslimské mesto v Sýrii, Aleppo“ = 5 sek. hľadania viď napríklad „zrovnané Aleppo“ youtu.be/… (z 02.06.2023). Také mesto Rakka (Al-Raqqah) ťa ale vôbec netrápi. O meste Mosul vo vedľajšom Iraku škoda písať. Ako sa správa moslimský svet k Rusku a Rusko k moslimom vidíme na každodennom dianí. Ako sa správame my k moslimom, vidíme v Palestíne, presnejšie v mesta Gaza. Ako sa budú správať moslimovia k nám?

Jano Š.

58428 - 11.11.2023 9:22:37
Tak Dugin vidí západ ako civilizáciu Antikrista. Zaujímavé, keď to hovorí vyznávač okultnej ezoteriky a zakladajúci člen NACBOL : cs.m.wikipedia.org/wiki/… Zaujímavá symbolika, čomu sa chcela asi podobať.... No, ale aby som neodbočoval od témy. Ruské lietadlá v roku 2016 bombardovaním zrovnali moslimské mesto v Sýrii, Aleppo. Vtedy nemal obavu, že čo na to povie moslimský svet?

roso

58420 - 10.11.2023 10:54:51
Baránek komentuje Zuriana... veľký debil komentuje seberovného

roso

58419 - 10.11.2023 10:53:21
zemavek.sk/koncentracia-tupcov-v-stefanovi-harabinovi-uz-presiahla-kriticku-hranicu/

Jano Š.

58418 - 10.11.2023 3:03:27
t.me/Alekhin_Telega/… Dnes som sa rozprával s bojovníkom nie z Chersonu, ale z iného smeru a spýtal som sa: Pozerám sa na mapu a nerozumiem, prečo tam posielajú jednotky, ak potrebujú vyradiť nepriateľa v smere, kde vytvoril práve teraz novú hrozbu. Odpoveď bola úžasná, pretože som si nemyslel, že po takmer dvoch rokoch vojny ju teraz budem počuť: pretože existujú dve mapy – jedna skutočná, ktorú vidíme my a vy, a druhá pre generálny štáb, na ktorej sú úplne odlišné rozloženia. Takže riadia bojovníkov tak, aby priblížili skutočnú mapu mape generálneho štábu. Ale to nie je reálne ani kvôli situácii, tak aj kvôli tomu, že generálny štáb si vyžaduje čoraz viac pozitívnych správ, čiže mapa generálneho štábu sa zlepšuje oveľa rýchlejšie, ako ju v skutočnosti dobiehame. Prepisovanie a prikrášlenie reality sú najdôležitejší nepriatelia na fronte, najväčší zabijaci a najťažšia prekážka k dosiahnutiu víťazstva!

roso

58417 - 9.11.2023 20:00:49
Migino, toľko hnoja si tu za dva dni ešte nevykydal, si dobrý, klobúk dole.

Jano Š.

58415 - 8.11.2023 22:58:10
Je Rusko právny štát? Žiaden stres... neočakávam žiadnu odpoveď (V prípade diskutéra MIG-29 ani žiadnu rozumnú.) Prípad, ktorý pred tromi rokmi sledovalo celé Rusko: google.com/… V Kuzbase súd odsúdil 25-ročného Vladislava Kanyusa, ktorý obzvlášť kruto zabil svoju bývalú priateľku Veru Pekhtelevu. Mladík 3,5 hodiny týral 23-ročnú študentku, kým sa susedia neúspešne pokúšali privolať políciu..... Kanyus dostal milosť. :t.me/alenapopova/… ... Teraz je to aj oficiálne: otec Very Pekhtelevy dostal odpoveď od prokuratúry, že jej vrah bol omilostený dekrétom prezidenta Putina. A vrátil sa už v apríli. V júni poslali spoloční známi Verinej matke Oksane fotografie, na ktorých Kanyus, odsúdený na 17 rokov väzenia, pózuje v maskáčoch a drží zbraň. Federálnej väzenskej službe poslala žiadosť o oznámenie miesta jeho pobytu. Odpoveď prišla, že „Odsúdený Kanyus Vladislav Romanovič, narodený 4. augusta 1996, odišiel 28. apríla 2023 k dispozícii Hlavnému riaditeľstvu Federálnej väzenskej služby pre Rostovskú oblasť. Vezmite prosím na vedomie dátum: 28. apríla. Potom Federálna väzenská služba oznámila, že informácie o mieste jeho pobytu sú tajné. A potom prišla odpoveď z prokuratúry regiónu Rostov: „Kanyus V.R. „nenastúpil na výkon trestu odňatia slobody v nápravnovýchovných ústavoch Hlavného riaditeľstva Federálnej väzenskej služby Ruska v Rostovskej oblasti; neexistovali dôvody, aby vás správa ústavu informovala o jeho príchode, pohybe a dátume uvoľnenia” Presne takto. Len klamali. Klamali. Ale nič, neboli zistené žiadne porušenia v práci Federálnej väzenskej služby. Ďalej čítame: „Výnosom prezidenta Ruskej federácie z 27. 4. 2023 je Kanyus V.R. omilostený k 28.4. 2023 od ďalšieho trestu spolu s vyňatím záznamu v registri trestov.“ To znamená, že Putin jednoducho omilostil vraha: Kanyus zabíjal Veru niekoľko hodín. Právnou rečou – so zvláštnou krutosťou, ľudskou rečou – chorobným sadizmom. Na jej tele bolo 111 zranení, pred smrťou Veru znásilnil a potom ju uškrtil káblom. Zákon prijatý v lete im umožňuje prepustiť odsúdených aj za takéto trestné činy počas mobilizácie či stanného práva. Výmaz registra trestov je však možný v súvislosti s prevzatím štátneho vyznamenania alebo v súvislosti s prepustením zo služobného pomeru po dosiahnutí vekovej hranice na výkon služby. Kanyus, ako vieme, je už doma, chodí na grilovačky s priateľmi. Čo robiť? Áno, ako vždy: nebuďte ticho! Kričte čo najhlasnejšie. Ak budeme ticho, jednoducho prijmeme fakt, že takíto vrahovia budú chodiť po našich uliciach. Pošlite to médiám, ktoré čítate. Nech o tom píšu. Nech sa opýtajú Peskova na primeranosť takéhoto rozhodnutia. Nech sa pýtajú na prokuratúre, prečo nevidia žiadne porušenia. Netreba ich nechať žiť v pokoji. Nech sa celá krajina ospravedlňuje za svojich „hrdinov“.

roso

58405 - 8.11.2023 10:11:39
1:1 na sety: V okupovanom Luhansku bol pri atentáte zabitý jeden z lídrov proruských separatistov Michail Filiponenko, uviedli ruské médiá. Vo Filiponenkovom aute explodovala výbušnina, kvôli ktorej utrpel smrteľné zranenia.

roso

58387 - 7.11.2023 14:09:32
Čo povedal bavorský sedliak slovenskému postsedliakovi? Elektrobicykel má jednu úžasnú vlastnosť: dovezie viac či menej bez námahy po prašných cestách aj staršieho a objemnejšieho človeka tam, kam by sa už na vlastných nohách neunúval. Napríklad do Bavorska. V Bavorsku, ako je známe, žijú väčšinou Bavori, hoci podľa rasového zloženia futbalového klubu Bayern Mníchov sa to nezdá. Ale na bavorskom vidieku je to ešte stále po starom. Takže v posledných slnečných lúčoch jesene prichádzajú slovenskí e-bicyklisti do dedinky s názvom …dorf, akých je v Bavorsku väčšina, nájdu miestny gasthof, sadnú si k stolu a objednajú si sauerbraten mit rotkohl a k tomu duplák bavorského erdingeru. Začne sa debata. V tej chvíli pristupuje k stolu pán v rokoch, po nemecky sa ospravedlňuje a potom sa lámanou slovenčinou uisťuje, či sú e-bicyklisti wirklich aus Slowakei. Ukáže sa, že ide o majiteľa gasthofu so slovenskou manželkou. A s praprarodičmi z Petržalky. Preto vie trochu po slovensky. A že ak sa e-bicyklisti nenahnevajú, či si môže prisadnúť. Samozrejme, všetko, čo e-bicyklisti skonzumujú, pôjde na účet podniku. Lebo je strašne zvedavý, čo sa to na tom Slovensku deje. E-bicyklisti chvíľu čosi melú o voľbách, ale majiteľ gasthofu ich preruší. Ukáže sa, že politickú situáciu na Slovensku ovláda celkom slušne, vrátane osôb a obsadenia. A položí kľúčové otázky: Dokedy si myslíte, že bude trvať trpezlivosť nás, bavorských sedliakov, francúzskych vinárov, talianskych roľníkov, belgických šoférov, írskych dokárov, rakúskych tesárov a ďalších so všetkými tými urážkami a obvineniami, že Brusel dnes je ako Moskva včera? Odkiaľ beriete vy Slováci istotu, že jedného dňa, keď už budeme mať my, bavorskí sedliaci a francúzski poľnohospodári, týchto vašich rečí naozaj dosť, že si nezvolíme AfD alebo Le Penovú, alebo možno ešte niekoho horšieho, že vám neukážeme prostredník a povieme, aby ste šli za hlasom svojho srdca Putinovi do náruče, ak nie hlbšie? Prečo si myslíte, že ste iní ako Turci, Libanonci, Eritrejci, Ukrajinci, Poliaci? Lebo viete, u nás síce rozhoduje Olaf Scholz, ale o Olafovi Scholzovi rozhodujeme my, bavorskí sedliaci a porúrski sústružníci, akokoľvek sa vám to spopod Karpát nemusí zdať. Sotva sa e-bicyklisti nadýchnu, aby odpovedali, že to my nie, to Fico, hostiteľ pokračuje: – Ani náboj Ukrajine? A to sa nebojíte, že ak by ste tie náboje jedného dňa potrebovali – nedajbože – aj vy, že vás my, bavorskí sedliaci, pošleme do hája? E-bicyklisti chcú znovu povedať, že to nie my, to Fico, ale hostiteľ je v ráži a zaklincuje: – Vy si fakt tam na Slovensku neuvedomujete, že ak sa my, bavorskí sedliaci, rozhodneme zase spustiť železnú oponu, lebo vám niet rady ani pomoci, že vás už odtiaľ nikdy nikto znovu nevyhrabe? Rozkokošený hostiteľ si až vtedy všimne viac ako rozpačité tváre slovenských e-bicyklistov a rýchlo sa ospravedlňuje: – Nemyslel som to osobne, ani v zlom, prepáčte. Ale jednoducho to nechápem. Kde sa to tam u vás vzalo? Do krvi som sa pohádal kvôli tomu s manželkiným bratom: pätnásť rokov robil u nás, šikovný chlap, všetko vedel. Tesárčinu, murárčinu, elektriku… Dovolím si povedať, že si aj slušne zarobil, postavil si na Slovensku dom. Boli sme spoločne na Srí Lanke. Neplatil za ubytovanie, ani za stravu… Výsledok? Nemci sú fašisti, lebo pomáhajú Ukrajine, za všetko môže Amerika a Židia, všade sú samí farební. A buzeranti. Po pätnástich rokoch! Normálne nás znenávidel. Vlastnú sestru, ktorú predtým desať rokov nevidel, lebo emigrovala v sedemdesiatom deviatom. E-bicyklisti nedokážu nájsť odpoveď, spustia hlavy a smutne hľadia do piva. Hostiteľ si to všimne a preto prisype trochu optimizmu: – Ja viem, že to neplatí pre celé Slovensko, ale na môj vkus sa už v tom čvachtáte akosi pridlho. Ja tomu rozumiem, ale moje okolie, kamaráti, kolegovia, teda nemeckí voliči už toho začínajú mať naozaj plné zuby. Ak to u vás takto bude pokračovať, to môže byť problém. Nie náš, ale váš! Našťastie máte mladú generáciu, mladí cestujú, študujú v zahraničí, poznajú jazyky, neboja sa sveta. To môže byť vaša nádej. E-bicyklisti stále mlčia, nechcú znovu opakovať, že to nie my, to Fico, a hostiteľ to pochopí. Radšej stočí reč na iné. Debata sa rozprúdi. O hodinu sa spoločnosť lúči, bavorský sedliak podáva ruku slovenskému postsedliakovi: – Ako hovorím, mladá generácia je vaša nádej. E-bicyklisti vyrazia na cestu späť do hotela. Za prvou zákrutou, keď už hostiteľa ani gasthof nevidieť, sa zastavia na cigaretku. – Mladá generácia? – povie sarkasticky jeden a pohodí hlavou smerom ku gasthofu. – Ešte šťastie, že zrejme nevie nič o Šutajovi s Eštókom, Tarabovi alebo mladom Kaliňákovi. E-bicyklisti sa smutne zasmejú. Je im ľúto. Ale sami nevedia, či je im ľúto toho bavorského optimistu, samých seba, alebo celého Slovenska.

roso

58386 - 6.11.2023 19:50:59
Prečo sme ako Slovensko v rici a ako sme sa tam dostali: youtube.com/…

Jano Š.

58384 - 4.11.2023 11:10:08
Muži, ktorí odišli z RF a chcú byť vyradení z vojenskej registrácie, sú požiadaní, aby za týmto účelom prišli do Ruska a osobne sa dostavili na komisariát s dokumentmi. Dobrý pokus, súdruh vojenský komisár... t.me/mobilizationnews/…

Jano Š.

58383 - 4.11.2023 10:56:36
Z verejne dostupných zdrojov bolo v Rusku identifikovaných už 35 780 zabitých v SVO... Manželky a matky mobilizovaných z Novorossijska apelujú na prezidenta. t.me/mobilizationnews/… Ich príbuzní, zaradení do vojenského útvaru 61756, sú na fronte viac ako rok bez odpočinku a na fronte sú už tri mesiace. Mnohí zomreli, ale ani ranení nie sú prepustení. Ako odpoveď na prosby príbuzných, aby mobilizovaných odviedli do úzadia alebo im aspoň dali pauzu, prichádzajú len odhlášky. Začiatkom septembra príbuzní nahrali video odkaz prezidentovi, miestni predstavitelia však prisľúbili, že problém vyriešia dovolenkou a trvali na tom, že video nezverejnia. A potom prišla odpoveď z administratívy, ktorá ma, ako sa hovorí, zabila. Zástupca náčelníka mesta napísal príbuzným vojakov, že situácia na fronte je teraz „komplikovaná a napätá“, takže nebudú žiadne dovolenky a nemá zmysel stretávať sa s jeho šéfom s velením.

Jano Š.

58382 - 4.11.2023 8:34:06
Vladimír Putin na stretnutí s členmi Verejnej komory Ruska a predsedami regionálnych verejných komôr prezentoval svoje videnie reality: "Nikde nie je taká miera korupcie ako na Ukrajine. Všetko na Ukrajine sa kupuje a predáva. Hovorí sa, že na Blízkom východe sa objavujú zbrane z Ukrajiny . Samozrejme, že sa objavujú, pretože sa predávajú. A predávajú to Talibanu . Ukrajinskú korupciu Američania neprekonajú, je tam prakticky legalizovaná. Spojené štáty plánujú zmeniť tamojšiu elitu, no nič sa nepodarí"... A sakra, keď uvidím v TV záber na talibanca na korbe Humvee, to nebude to čo im tam nachali USA, to je novšie a "dodané" z UA... ... a ešte k tej korupcí: Keď po vzbure Prigožina cítil Putin potrebu verejne ho okydávať, tak povedal, že zobral od štátu 86 miliard rubľov. Kiselev dokonca tvrdil, že Wagner group dostal od štátu viac ako 858 miliárd rubľov. Keď v Rusku neexistuje zákon o súkromných vojenských organizáciách, potom by sa dalo predpokladať, že tam neexistuje ani korupcia... Kráľovstvo krivých zrkadiel...

Jano Š.

58370 - 2.11.2023 21:12:13
Netreba ani prekladať... t.me/elpicahielo/…
ver. 13.93 © 2001-2024 www.lietadla.com