Jano Š.
57715 - 7.8.2023 14:27:52Neviem, či im to docvakne, týmto všetkým „Homo Putinus“ , že Navalný mal pravdu : „Toto je diktatúra, toto je tyrania.“ Už aj „sovietsky človek“ plukovník Alksnis precitá do reality a asi stále neverí svojmu monitoru. Až tak mu vybil Peskov poistky..... ...
t.me/blackcolonel2020/… Už niekoľko hodín sedím zmätene za počítačom a neviem, čo cítim z toho, čo čítam na obrazovke monitora. To nemôže byť, pretože to nikdy nemôže byť!!! Dnes, 6. augusta, v jednej z popredných svetových publikácií, The New York Times, zverejnil svoj článok novinár Roger Cohen a nazval ho „Putinova večná vojna“
nytimes.com/2023/08/06/world/europe/… Zmiatol ma nie samotný článok, ale v ňom zaznamenané vyjadrenie tlačového tajomníka prezidenta Ruskej federácie Dmitrija Peskova Keď som to čítal, neveril som, že Peskov môže niečo také povedať. Začal som sa radiť so svojimi známymi, múdrymi politikmi a všetci mi jednohlasne povedali, že Peskov nemôže niečo také povedať. ... ... Yandex Translator ich preložil takto: „Naše prezidentské voľby v skutočnosti nie sú demokraciou, je to nákladná byrokracia... „Pán Putin bude budúci rok znovu zvolený s viac ako 90 percentami hlasov.“ Google Translate ich preložil takto: „Naše prezidentské voľby v skutočnosti nie sú demokraciou, je to drahá byrokracia... Putin bude budúci rok znovu zvolený s vyše 90 percentami hlasov.“ A ja sa rozpadám. Keďže nejaký vysoký úradník z Kremľa vyhlasuje celému svetu. že prezidentské voľby prezidenta Ruskej federácie vlastne nebudú demokratické a o všetkom bude rozhodovať drahá byrokracia. tzn. oligarchovia. A táto nákladná byrokracia už určila, že Putin budúci rok získa 90 percent hlasov. Koho hlasy, ak budú demokratické voľby, tzn. nebude spravodlivé a spravodlivé hlasovanie voličov? Tzn. tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie prevzal a zrušil článok 3 kapitoly 1 „Základy ústavného systému“ Ústavy Ruska. V čom je napísané čiernobielo: 1. Nositeľom suverenity a jediným zdrojom moci v Ruskej federácii je jej mnohonárodnostný ľud. 2. Ľud vykonáva svoju moc priamo, ako aj prostredníctvom štátnych orgánov a orgánov miestnej samosprávy. 3. Najvyšším priamym vyjadrením moci ľudu je referendum a slobodné voľby. 4. Nikto si nemôže prisvojiť moc v Ruskej federácii. Zmocnenie sa moci alebo prisvojenie si moci je trestné podľa federálneho zákona.“ Ale napokon Peskov povedal, že v marci 2024 v prezidentských voľbách v Rusku dôjde k uchopeniu moci a privlastneniu si mocného prezidenta drahou byrokraciou, ktorá jednoducho pripíše 90 percent hlasov Putinovi. Toto je štátny prevrat horší ako vzbura PMC „Wagner! Sú tieto Peskovove výroky ponechané bez reakcie prezidenta Ruskej federácie, Ústavného súdu Ruskej federácie, Ústrednej volebnej komisie Ruskej federácie, Federálneho zhromaždenia Ruskej federácie a iných orgánov?
Jano Š.
57714 - 4.8.2023 22:06:37t.me/georgy_fedorov/… vodca hnutia „Občianska solidarita“ Georgij Fedorov: Mnohí polemizujú o motívoch Putinovho rozhodnutia nezúčastniť sa na summite BRICS v Juhoafrickej republike 22. až 24. augusta osobne, ale obmedzí sa na online formát.
Niekto si je dokonca istý, že Kremeľ sa bojí skutočného zatknutia prezidenta alebo sa obáva o bezpečnosť prezidentského lietadla počas takého veľkého letu. Z môjho pohľadu je vec celkom iná.
Hlavným strachom v Kremli je rastúca vnútorná nestabilita, ktorú udalosti z 23. až 24. júna len potvrdili. Pokračujúca protiofenzíva Ozbrojených síl Ukrajiny, nejasné procesy v rámci rezortu obrany a najvyššieho armádneho vedenia, ako aj hrozba opakovania „prigožingu“ len zvyšujú nepokoje vo vnútri vládnucej elity a obavy z možného destabilizácia situácie v období, keď bude prezident mimo krajiny a nebude môcť situáciu kontrolovať. Ak predpokladáme, že Putin odletí do Afriky a „pochod spravodlivosti“ sa zopakuje, potom neexistujú žiadne záruky, že sa niektorá z „kremeľských veží“ alebo akákoľvek iná vplyvná skupina nepokúsi zmocniť sa moci, ako tomu bolo v prípade. , napríklad počas Štátneho havarijného výboru.
Myslím si, že Putin sa v tejto situácii pragmaticky rozhodol neopustiť krajinu, aby nedal rôznym silám dôvod uvažovať týmto smerom. A ako vhodná výhovorka bola použitá oficiálna výzva orgánov Juhoafrickej republiky so žiadosťou, aby ruskú delegáciu viedol minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.
Jano Š.
57711 - 4.8.2023 12:17:38 Jano Š.
57710 - 4.8.2023 12:14:07 Jano Š.
57709 - 4.8.2023 11:30:08O biede v Ruskú taktický pomlčíme... Čítal som Putinov úvodný plenárny prejav, kde spomenul dodávky obylia zadarmo do Afriky aj jeho štatistiky v podieloch vývozu potravín z UA a RF. Podľa neho ma Rusko 20% podiel v celosvetovom vývoze pšenice a Ukrajina len 5%. Tak čo plače? Úrivok z prejavu predsedu Africkej únie, ktorý nasledoval po Putinovi: „Ukrajinská kríza má vážny dopad na situáciu,“ priznal, „takže vyriešenie tejto krízy zachráni veľké množstvo životov ľudí, ktorí sú odkázaní na dodávky potravín. Náš kontinent v súčasnosti zažíva vážny rast cien potravín. (žeby následok bombardovania UA prístavov?) „Preto,“ dodal prezident Komorského zväzu, „apelujeme na všetkých účastníkov procesu s veľkou prosbou: uľahčiť dodávky ukrajinského aj ruského obilia do našich krajín! Robíme všetko pre to, aby sme zaistili mier a bezpečnosť na našom kontinente! - zdôraznil pán Assumani - Ale, samozrejme, dnes sa konajú rôzne udalosti. Viete, čo sa minule stalo v Nigeri. Dôrazne odsudzujeme udalosti v Nigeri a žiadame okamžité prepustenie prezidenta Nigerskej republiky a jeho rodiny! „Dnes je potrebné bojovať za udržateľný mier medzi Ruskom a Ukrajinou a presne toto je odkaz, ktorý dnes ja a Africká únia obhajujeme. S touto myšlienkou sme išli za prezidentom Vladimírom Zelenským do Kyjeva, - povedal prezident Komorského zväzu. - Apelujeme na prezidenta Ruska, pána Putina! Sme presvedčení, že naše volanie po mieri bude vypočuté, pretože to dnes ľudstvo potrebuje! V mene Africkej únie ešte raz vyzývam na mierové spolužitie medzi Ruskom a Ukrajinou, medzi bratskými národmi, medzi susednými národmi! A som vďačný, že budete počuť našu správu, našu výzvu! ... ... A tu je v bodoch záverečné zhrnutie summitu na Putinovej tlačovke: 1. Viaceré body z africkej iniciatívy sú ťažko realizovateľné, napríklad prímerie, ale Ukrajina je v útoku, je ťažké nás kvôli tomu kontaktovať. Rusko nemôže splniť klauzulu o prímerí pre Ukrajinu, pretože je to Kyjev, ktorý sa snaží zaútočiť. 2.
Vykonávajú sa ustanovenia Africkej mierovej iniciatívy, ako je výmena väzňov, humanitárne otázky. 3.
Základom mierových procesov môžu byť africké, ale aj čínske a iné iniciatívy za ukrajinské urovnanie. 4. Keď sme oznámili odstúpenie od dohody o obilí, ceny na svetovom trhu mierne vzrástli, čo znamená, že naše spoločnosti budú zarábať viac, budeme dostávať viac daní a časť tohto príjmu budeme zdieľať s najchudobnejšími krajinami. 5.
Najprv splňte naše požiadavky a potom sa vrátime k dohode o obilí. 6.
Pripravenosť Ruska dodávať obilie do Afriky zadarmo nemá nič spoločné s témou africkej mierovej misie na Ukrajine. 7.
Bezplatné dodávky obilia z Ruska do najchudobnejších krajín Afriky nezačnú hneď zajtra, ale do 3-4 mesiacov... ...len samé prázdne frázy pre hladujúcu Afriku.
Miloš_1984
57683 - 27.7.2023 22:04:12A preto... "...Preto musia byť bojari z času na čas popravení..." Teda netuším či je aj Strelkov bojarom alebo čo, ale Šojgu je v severnej kóreii, vysmiaty jak lečo. Prigožin je aktuálne v St.petersburgu na putinovom "Summite Afrika-RUsko" kde došlo 17 z 54 hláv štátov a vysmiaty si podáva ruku zo svojimi bussines-partnermi - zo stredoafrickej republiky a Mali či z akej riti. A chudák Strelkov, čo riskoval život od podnesterska roku 1992 po Donbass 2014-tom - toho zavreli.
Miloš_1984
57682 - 27.7.2023 21:58:55MIG-29 57636 - 25.7.2023 17:12:07
Moše, Aksnis je Sorošom platený ruský žid................................................A kúúúrva. Toto bola silná medicína. Keď už aj taký sovietsky človek ako plk. Viktor Imantovič Alksnis je podla teba "platený Sorošom" tak tu už končí všetká sranda.
roso
57672 - 27.7.2023 9:52:25Kokotleba sa prihovára Uhrovi ... to ti už vážne regulérne hrabe, aby títo dvaja rozdávali svoje ujeté názory ??? Šojgu v Kórei na oslavách prímeria a polach vo Washingtone(uaaaaaaa...) ... chudátenko
roso
57649 - 26.7.2023 7:49:30Česká diplomacia trefne zareagovala na kritiku od Ruska, ktoré Prahu hodnotilo vo svojej správe o dodržiavaní ľudských práv vo svete a spomínalo „chronické problémy“ krajiny. „Chronické problémy Česka: neunášame deti, nebombardujeme nemocnice a neokupujeme susedné krajiny,“ odpovedala česká diplomacia a odporučila Moskve „vypadnúť“ z Ukrajiny.
Ruská generálna prokuratúra označila nezávislú televíziu Dožď za nežiaducu organizáciu. Zdôvodňuje to „diskreditáciou ruských úradov“ a spôsobom informovania o vojne Ruska proti Ukrajine, ktoré nezodpovedá politike Kremľa.
Poľsko kupuje dve staršie švédske lietadlá včasnej výstrahy, ktoré aktuálne používa švédska armáda. Podľa ministra obrany Mariusza Blaszczaka tento krok posilní celé východné krídlo NATO.
OSN odmietla tvrdenie Ruska o rok starom incidente, keď v zajatí v okupovanom ukrajinskom meste Olenivka zahynuli desiatky ukrajinských vojnových zajatcov. Moskva tvrdila, že ich zabila raketa vypálená ukrajinskými vojakmi, čo však podľa vysokého komisára OSN pre ľudské práva Volkera Türka nezodpovedá zisteniam jeho úradu.
Ruský minister obrany Sergej Šojgu pricestoval do Severnej Kórey, kde sa ním vedená delegácia zúčastní na oslavách 70. výročia prímeria medzi Kóreami. Podobnú delegáciu vyšle aj Čína. - čo keby tak tento dilino aj s jeho šéfom uzvreli s UKR prímerie tak ako to ide velebiť do posledného skanzenu totalitného komunizmu?
Jano Š.
57648 - 25.7.2023 22:40:29 A ešte ináč. Čo majú spoločné? Streltsyho bojari, Pugačev a jeho kozáci , za Stalina “pučista“ marśál Tuchačevský ? - boli popravení. Jedine maršal Jazov , ktorý stal za pokusom o štátny prevrat v roku 1991 bol Gorbačovom amnestovaný, penzionovaný a zomrel ako 95ročný... ...a zabudol som ešte, Prigožin je “za trest“ na letnom sústredení v Bielousku... a “krikľúň“ Strelkov za katrom... MIGuel, ty ako odborník na históriu Ruska. Kukni na to tvojou zaručene neskreslenou optikou. Nie je niečo zahnijajúce v tom štáte ruskom?
Jano Š.
57647 - 25.7.2023 22:24:22Pravdu povediac, myslel som si, že sa Strelkova zastane aj niekto iný z “turbopatriotov“ a nie len z jeho “klubu nahnevaných“. Takže sú len “turbo“ a nie patrioti. Tých akože stabilných 85% , ktoré si Dugin vykazuju v jeho štatistikách je len virtuálna podpora. V Turecku, počas vojenského pokusu o prevrat, vyšli po celej krajine do ulíc tisíce ľudí na obranu Erdogana. V prípade pokusu Prigožina, sa do ulíc, zachrániť svoje vedenie nenahrnul nikto...
Jano Š.
57646 - 25.7.2023 22:03:49Dugin, tento názorový artista, venoval zopár riadkov Girkinovi... : Putinovou hlavnou oporou sú patrioti. Nielen volebne, ale historicky, sociálne, ontologicky. Patriotov (všetky typy) je v Rusku 85%. Liberáli (vedomí alebo nevedomí) na sile 15 %. V elite je to percento obrátené – 85 % liberálov a 15 % vlastencov. Preto, keď ľudia hovoria „všetci“, majú na mysli 85 % ľudí v okolí (a to sú patrioti). Ale elity, keď hovoria „všetci“, znamenajú aj 85 % (v tomto prípade však neo liberálnych a obyvatelov Rubľovky). A opäť „kto sú okolo“. Pre Vodcu v najkritickejších situáciách je dôležitá podpora ľudí, spoločnosti, más, a to je 85 % patriotov. Lojalita elít je dôležitá v mierových, pokojných časoch. Keď je v spoločnosti a vo svete všetko dobré. Keď sa veci stanú problémovými, pomery sa posunú smerom k ľuďom. Mnohým vlastencom sa pomer vlastencov a liberálov v elitách naozaj nepáči. Všetkým vlastencom sa navyše tento pomer vôbec nepáči, no vlastenci svoju nechuť prejavujú rôznymi spôsobmi... ...Zhrnutie: vlastenectvo nikam nevedie a jeho miera sa bude postupne, ale neustále zvyšovať. Hlavná vec je zostať verný Vodcovi (a to je povinnosť vlastenca, najmä počas vojny) a voliť správne výrazy pre - niekedy celkom oprávnenú - kritiku jeho okolia. Ale nejaký druh schválenia pre takúto kritiku je jednoducho potrebný, aby chyby a ich dôsledky neboli priamo obviňované vodcom a jeho autorita je vecou suverenity krajiny. Okolie musí pochopiť, že cenou za ich vysoké postavenie je potreba prijať úder v ťažkej chvíli. Zákaz kritiky Vodcu je nevyhnutný, zákaz kritiky jeho prostredia vytvorí obrovské riziká pre celý systém ako celok a môže viesť – ak sa niečo pokazí a z času na čas sa nám niečo pokazí (povedzme si úprimne) – k prehriatiu, ktoré zasiahne Vodcu. Preto musia byť bojari z času na čas popravení. Toto je výsada princa... No do tyče, to sú žvásty...
Jano Š.
57645 - 25.7.2023 21:26:01Päť dní bol pokoj a kľud. Náš " zahraničný agent" opäť perlí, že odborník se diví a laik žasne. Mne je to v podstate jedno. Strelkov je v base. Osobné si ale myslím, že by radšej lepil obálky v tej čo na neho čaká v Holandsku...
roso
57644 - 25.7.2023 18:51:48aaa ... je to tu, už som si myslel že mi niečo ujde a našťastie prišli linky, som mal absťák ...
Jano Š.
57634 - 22.7.2023 7:04:30Pokračovanie "statusu" ku Strelkovi: "Čierny plukovník" V. Alksnis
Administratíva prezidenta Ruskej federácie sa však rozhodla zaútočiť na vlastencov.
Donedávna som dúfal, že sa ešte nájde aspoň pár rozumných ľudí, ktorí kalkulujú s dôsledkami prijatých rozhodnutí. Ale, bohužiaľ...
Úplná nemohúcnosť vlády, jej zbabelosť, ktorá sa prejavila počas vzbury Wagnerovej PMC 24. júna, jasne ukázala našim občanom, že neexistuje žiadna zodpovedná vláda, ktorá by bola schopná vyviesť krajinu z najhlbšej vojensko-politickej krízy, do ktorej ju tá istá vláda priviedla, v Rusku. V Rusku nie je moc, ktorá by bola schopná vyhrať na Ukrajine.
A dnešné rozhodnutie súdu o väzbe Igora Strelkova podľa mňa v žiadnom prípade nie je premyslené, ale skôr hysterické. A jednoducho z impotencie.
V tejto situácii opakujem, že sa nevzdám a budem pokračovať vo svojom boji. A pokračujte až do konca. Vrátane „strany zrady“, zakorenenej v Kremli a na námestí Staraya. A dychtivý kapitulovať na Ukrajine, ísť na akékoľvek zradné "dohody".
Moje odhodlanie je posilnené rozsudkom smrti, ktorý bol nad mnou vynesený chorobou. Nech sa to niekomu zdá akokoľvek zvláštne, ale rakovina mi dáva silu ísť až do konca. A práve teraz hlboko chápem význam slávneho výroku: „Je lepšie zomrieť v stoji, ako žiť na kolenách!“.
A nebude možné ma zastrašiť a ešte viac zlomiť.
Som sovietsky dôstojník a až do konca budem verný vojenskej prísahe, ktorú som dal vlasti v ďalekom auguste 1968.
Mám tú česť!
Jano Š.
57633 - 21.7.2023 14:49:21A čo na to "Černyj polkovnik" ?
t.me/…
: V súvislosti s dnešným zadržaním pre obvinenie z extrémizmu Igora Ivanoviča Strelkova ja, plukovník vo výslužbe V. I. Alksnis, vyhlasujem, že to nie je len zločin našej vlády, ale oveľa horšie.
To je chyba, ktorá ju vyjde draho. Problém je však v tom, že to bude stáť draho nielen úrady, ale nás všetkých. Hovoríme o hrozbe smrti Ruska, ako štátu s tisícročnou históriou, ktorý uznáva už aj prezident V. Putin.
Naša vláda, ktorá nedokázala dosiahnuť vojenskú porážku Ukrajiny na bojiskách, sa rozhodla konať podľa princípu: „Pobite svojich ľudí, aby sa ostatní báli!“. Rozhodla sa zavrieť ústa ľuďom, ktorí podporujú vojenské akcie na Ukrajine, ale sú veľmi kritickí voči spôsobu, akým sa vykonávajú.
Nekričal Igor Strelkov od začiatku SVO o potrebe mobilizácie, aby sa dosiahla aspoň parita v živej sile s nepriateľom?
Nevolal Igor Strelkov po zákaze „mäsových búrok“, ktoré viedli k vlne tisícov pohrebov v domoch našich spoluobčanov?
Nevaroval Igor Strelkov pred nedostatočnou podporou našich vojakov na Ukrajine a potrebou mobilizácie nielen armády, ale aj nášho obranného priemyslu? A čo spoločnosť ako celok?
Nevaroval Igor Strelkov dlhé mesiace pred nebezpečenstvom prítomnosti Wagner PMC na fronte a možnosťou akéhokoľvek protiprávneho konania z jej strany, vrátane rebélie? Nežiadal Igor Strelkov ukončenie nenávistnej propagandy na federálnych televíznych kanáloch, ktoré v podstate pracujú pre nepriateľa a namiesto formovania obranného povedomia uspávajú našich občanov, že všetko ide podľa plánu a naše víťazstvo sa stane každým dňom?
Nevaroval Igor Strelkov pred nebezpečenstvom neustálych „dohôd“, „kšeftov s obilím“ a obáv o čpavkové potrubia v kombinácii s plynovodmi, ako aj zradných obáv o mosty cez Dneper?
V tejto situácii ja, plukovník Alksnis, vyjadrujem solidaritu s kolegami plukovníkom V. Kvačkovom a plukovníkom I. Strelkovom.
Urob, čo treba, a bude tak, ako bude!
Jano Š.
57632 - 21.7.2023 14:38:26Pokiaľ Strelkov zbieral na sieti "lajky", Prigožin v uliciach Rostova dostal od obyvateľstva reálnu podporu... ...údajne, keď sa raz čínskeho premiéra Čou En-laja spýtali, v čom vidí význam Francúzskej revolúcie, odpovedal: „Ešte je príliš skoro na zhodnotenie.“
Miloš_1984
57631 - 21.7.2023 13:47:09Tak ale TOTO!!! Tak ale toto už Putin prehnal, zavrieť nášho "Streľčíka" do basy ako nejakého extrémistu, zatiaľ čo Vagnerovci sa upratali do Bieloruska pomali za zvuku fanfár. No tak toto teda nie.
Jano Š.
57630 - 21.7.2023 13:10:35Strelkov dostrelkoval:
t.me/strelkovii/…
Miroslava Reginskaya, manželka Igora Strelkova:
Dnes asi o 11:30 k nám prišli zástupcovia vyšetrovacieho výboru. V tom čase som nebol doma. Čoskoro podľa vrátnika zobrali môjho manžela pod ruky a odviedli ho neznámym smerom.
Od priateľov sa mi podarilo zistiť, že môj manžel bol obvinený podľa § 282 Trestného zákona Ruskej federácie (extrémizmus).
O mieste pobytu manžela nič neviem, neozval sa.
V čase môjho zatknutia som nebol doma.
..Podľa predbežných údajov bolo zadržanie vykonané na žiadosť bývalého zamestnanca Wagner PMC, píše RBC.
roso
57629 - 21.7.2023 8:52:5140 ročnému ...