roso
55917 - 13.12.2022 21:42:46Miloš, prišli na to tak ako som citoval nižšie že použili Krasnojarsk na zastrašenie zimou. Sú to veční trapáci a amatéri, ale hlavne že je Mig spokojný.
Miloš_1984
55916 - 13.12.2022 21:36:24reakcia na "ROSO 55915 - 13.12.2022 20:25:32": Inak netuším ako ruskí propagandisti prišli na to zmrznutie Británie. Síce je v GB v zime "na chuja" a nechcel by som tam bývať (mám rád "suchú" zimu), ale žeby tam mali mať takých -20 C ako to prezentujú Rusi, tak to neviem, neviem...
roso
55915 - 13.12.2022 20:25:32Keď sa naučíš čítať s porozumením už v tomto prípade prvý odstavec tak možno pochopíš, na čo som reagoval:Chudé a mrznoucí Brity nepochybně potěší zpráva BBC, že Británie postaví novou stíhačku stealth. Jak příjemné je vědět, že nebe nad vámi je chráněno, zatímco vy a vaše děti se choulíte pod zvlhlými dekami a na vnitřní straně oken máte ledovou námrazu. Máš to v živote ťažké ale verím že to po kapitulácii ruzzka v priebehu budúceho roku dokážeš vrátiť do normálu, držím palce.
roso
55910 - 13.12.2022 14:36:40Európa vraj mrzne a Rusko je v teple. Zlý vtip.Mnohé požiare a výbuchy na prvý pohľad nenesú „podpis“ podpaľača alebo diverzanta. Príčiny sú v niektorých prípadoch rýchlo odhalené.Jednou z hlavných je značne paradoxný fakt – Hoci Rusko plyn vyváža do sveta (v dôsledku sankcií však o značnú časť zahraničných trhov prichádza), svojich občanov ponecháva napospas lokálnym vykurovacím jednotkám na tuhé palivá alebo práve plynovým bombám s rôznymi nadstavcami, často citeľne pozmenenými domácimi majstrami. Niekedy ľudia dokonca majú potrubie, ktorým plyn prúdi do Európy alebo do Číny, na dohľad, doma si však aj tak kúria v tzv. buržujkách.Tento rok v zime je po palive ešte väčší dopyt než kedysi. A to napriek tvrdeniam ruských propagandistických kanálov, že zatiaľ čo Rusko je „v teple“, Európa pre Ukrajinu pretrhla svoje energetické väzby na Moskvu a teraz „zamŕza“.Na ruských sociálnych sieťach dokonca koluje videoreklama štátneho plynárenského koncernu Gazprom, ktorý pre sankcie stráca veľkú časť zahraničných trhov a ziskov. Súčasťou reklamného spotu v štýle hollywoodskeho katastrofického filmu Deň potom, ktorý má vydesiť obyvateľov „zamŕzajúcej Európy“ a donútiť ich vrátiť sa k ruským dodávkam plynu, sú však ako obraz celkom zamrznutého európskeho mesta použité zábery ruského (sibírskeho) Krasnojarska. Samozrejme, bez toho, aby bolo uvedené, že ide o Krasnojarsk.Na záberoch sa objavila vlajka EÚ, plynovod Nord Stream, ktorý bol nedávno poškodený výbuchom, a veľa do ľadu a snehu „zabalených“ miest. Zábery sú sprevádzané piesňou A zima bude veľká. Okrem európskych metropol sa však na chvíľu objaví aj zamrznutý Krasnojarsk.P.S.-tam by som chcel žiť.
roso
55909 - 12.12.2022 19:18:00A čo si tým chcel povedať? Že baľšaja rus má mesačne milirdy € z nerastný surovín, akože vyzbrojili armádu ktorá utrpela debakel v špeciálnej operácii a občania nemrznú. Si mimo.
Jano Š.
55907 - 9.12.2022 19:15:04Migu migu: Hovado ma nemôže uraziť... ...zas si sám meniš dávkovanie? Akebo ti klesol cukor?
Jano Š.
55901 - 9.12.2022 14:47:07Roso: Ja sem dám niečo realistickejšie, je to analýza učinkov sankcií na ruzzkú ekonomiku: martenscentre.eu/wp-content/uploads/2022/11/… Jéj, ako im závidím.
...Rusko s Čínou začali rozvíjať myšlienku výroby spoločného širokotrupého osobné lietadlá CR929. Od polovice roku 2022 Rusko otvorene priznalo, že spolupráca na CR929 nikam nepokročila a zvažuje stiahnutie sa z programu. Ruský námestník Jurij Borisov povedal, že „pracujeme s Čínou na tomto projekte, ktorý v princípe nejde smerom, ktorý nám vyhovuje. Čína sa stáva priemyselným gigantom, má čoraz menší záujem o naše služby. Naša účasť klesá a klesá“...
...Rusko vyvíjalo svoju vlastnú jedinečnú technológiu skvapalňovania plynu „Arctic Cascade“ no nefungoval správne a nakoniec im technológiu na LNG dodalo Linde.
Alebo vlastné procesory Elbrus a Bajkal ako náhrada za Intel. koncom roka 2021 Sberbank testovala použiteľnosť procesorov Elbrus vo svojom ekosystéme a zistili, že spĺňajú len 16 % požiadaviek.
Súčasná štruktúra obchodu medzi Ruskom a ázijskými krajinami naznačuje obmedzenia hospodárskej spolupráce: Rusko je vhodné len na to, aby zásobovalo Áziu primitívnymi surovinami, keďže dovoz zložitejších výrobkov pre vlastnú domácu potrebu zvládajú lepšie a lacnejšie. Spomína sa tam aj neblahí vplyv na ruský export pre nadhodnotený kurz Rubľa. Putinov “potemkin“ v každej sfére ekonomiky. Aspoň keby si to nelakovali na ružovo.
Miloš_1984
55900 - 9.12.2022 12:21:47reakcia na "MIG-29
55891 - 8.12.2022 17:05:46
...čo to znamená, hovoria experti ruskej „Vojennoj chroniky“. Tí sa odvolávajú na vyhlásenia ukrajinských vojakov, ktorí boli v novembri zajatí práve pri Bachmute..." - Vieš v čom je tvoj problém, že uveríš každej pičovine čo zapadá do tvojho "slovänského" videnia sveta. A aspoň link na toto veľdielo ruskej propagandy si mohol dať. Či je to fakt v ruštine, alebo len strojový preklad. nakoľko RUsky poriadne nevieš.
Miloš_1984
55899 - 9.12.2022 12:19:02reakcia na "MIG-29 55890 - 8.12.2022 17:01:51
Musím teda uznať, že tá vaša židovská nenávisť voči Rusom je pozoruhodná." - To vieš, mi Anglosasi sa učíme od najlepších. A naviac mňa ako katolíka, to neustále zaraďovanie medzi židov zas až tak nevyrušuje takže sa snažíš viac menej zbytočne.
roso
55895 - 8.12.2022 19:36:30Choď už do prdele s tými židmi. Pozri si svoj rodokmeň, možno sa budeš čudovať ako Adolf. A to akože všetci ukr vojaci absolvovali COIN výcvik, takže preto prehrajú? Mal by si radšej čítať Mayovky, to ti nebude ubližovať. Jednoducho povedané si už nenávratne zlisovaný ruskou propagandou.
roso
55889 - 8.12.2022 12:48:13 roso
55888 - 8.12.2022 11:58:09Mig, rád by som s tebou aj viedol diskusiu, ale nebudem ti ďalej oponovať v tvojom "širokosektrálnom" videní sveta cez zaručené weby, včera si to definitívne zabil so Zem a vek.
dotrochminut
55887 - 8.12.2022 0:34:4325.11. 2022 / Kovosrotak
Kaliňák: Kedy som ja spochybňoval Lučanského samovraždu?
spravy.pravda.sk/domace/clanok/648368-kalinak-nespochybnujem-lucanskeho-samovrazdu/
Ak je mamrd kotleba pre niekoho smerodatny, tak tomu cloveku uz nieto pomoci.
Fico detto:
teraz.sk/slovensko/fico-ukrajina-pomoc-nato/…
Kľúčová je podľa neho spolupráca v rámci NATO. V tejto súvislosti pripomenul aj svoje stretnutie s prezidentom USA Barrackom Obamom. "Za základný faktor garancie našej bezpečnosti vnímame NATO. Mnohí si možno až pri udalostiach na Ukrajine uvedomia, že stabilita a bezpečnosť nie sú samozrejmosťou," povedal Robert Fico. V tejto súvislosti pripomenul blížiace sa desiate výročie vstupu Slovenska do Európskej únie a NATO.
Bojovali proti zmluve s USA a pritom smer sro hlasoval v roku 2015 za:
Návrh na vyslovenie súhlasu s prítomnosťou zahraničných ozbrojených síl na území Slovenskej republiky v súvislosti s ich pôsobením v NATO Force Integration Unit (NFIU) (tlač 1848). Hlasovanie o návrhu uznesenia.
nrsr.sk/web/…
Spiny farizejske…
Mily mig29 - presne kvoli takymto ako fico co rozdrbavaju dekadu tento stat sme kde sme. Raz su v jadre a raz nie. Podla situacie a preferencii…
dotrochminut
55886 - 7.12.2022 20:54:01tak ale evidentne kovosrotak a kotleba si protirecia :D
-
v tom linku na ta3 radacovskeho rozhovor (28. minuta) je k dispozicii. ale asi zidia postrihali video aby ho ludia nenasli na zaciatku ale pohoda.
-
v com su pre teba uhrik a kokotleba smerodatny???
Miloš_1984
55884 - 7.12.2022 17:52:07reakcia na: "MIG-29 55877 - 7.12.2022 17:13:10
UKRAJINA:zemavek.sk/ruske-vitazstvo-mraziva-predpoved-profesora-z-vojenskej-akademie/" - analytik rakúskej vojnovej akadémie plukovník Markus Reisner. - Problém s touto zlátaninou je asi tolko, že herr Oberst Reisner nevie ani jedno zo svojich tvrdení dokázať.
Miloš_1984
55882 - 7.12.2022 17:47:04reakcia na: "...MIG-29 55876 - 7.12.2022 17:07:48 Bol tu jeden, čo slúžil na základni, z ktorej štartoval Su-15TM na zostrelenie juhokórejského Jumba KAL-007.Doteraz sa pousmievam aké pičoviny sú o tom popísané v svetovej tlači..." - V poriadku len sa pousmievaj. Tvoj problém je, že ani netušíš čo je to vnútorná a vonkajšia kritika zdroja. Tebe niečo niekto nakuká pri pive a ty si cítiš jak "geroj". Zostrelenie stoja KAL 007 nie je moja špecializácia ale viem čo píšu ľudia čo im na palube toho stroja zahynuli príbuzný a kto sa tomu venoval celé roky a zhromaždil kopec zaujímavých materiálov. Ale o inom som chcel. V prvom rade nejaký technik lietadla, kľudne aj náčelník ILS letky sa o zákulisí incidentu mohol dozvedieť všeličo ale ani zďaleka nie toľko ako omnoho vyššie postavení dôstojníci a členovia vyšetrovacej komisie. To len na margo "senzačných informácií" - podobne ako k prípadu gen.Lučanský.
dotrochminut
55873 - 7.12.2022 14:25:2525.11. 2022 / Kovosrotak
Kaliňák: Kedy som ja spochybňoval Lučanského samovraždu?
spravy.pravda.sk/domace/clanok/648368-kalinak-nespochybnujem-lucanskeho-samovrazdu/
Ak je mamrd kotleba pre niekoho smerodatny, tak tomu cloveku uz nieto pomoci.
Fico detto:
teraz.sk/slovensko/fico-ukrajina-pomoc-nato/…
Kľúčová je podľa neho spolupráca v rámci NATO. V tejto súvislosti pripomenul aj svoje stretnutie s prezidentom USA Barrackom Obamom. "Za základný faktor garancie našej bezpečnosti vnímame NATO. Mnohí si možno až pri udalostiach na Ukrajine uvedomia, že stabilita a bezpečnosť nie sú samozrejmosťou," povedal Robert Fico. V tejto súvislosti pripomenul blížiace sa desiate výročie vstupu Slovenska do Európskej únie a NATO.
Bojovali proti zmluve s USA a pritom smer sro hlasoval v roku 2015 za:
Návrh na vyslovenie súhlasu s prítomnosťou zahraničných ozbrojených síl na území Slovenskej republiky v súvislosti s ich pôsobením v NATO Force Integration Unit (NFIU) (tlač 1848). Hlasovanie o návrhu uznesenia.
nrsr.sk/web/…
Spiny farizejske…
Mily mig29 - presne kvoli takymto ako fico co rozdrbavaju dekadu tento stat sme kde sme. Raz su v jadre a raz nie. Podla situacie a preferencii…
roso
55872 - 5.12.2022 13:50:08Na tento skutok
meduza.io/live/2022/12/05/… už reagoval J.V.Putin hrdinským raketovým útokom. Bude zaujímavé sledovať reakciu obyčajných občanov ruzzka na to, že im v srdci ich krajiny prelietajú drony z ukrajiny.
Miloš_1984
55871 - 3.12.2022 0:26:30reakcia na "MIG-29 55865 - 2.12.2022 17:46:12
Milí a velavážení novodobí SSáci (skurvení sorošovci)..." -- Prepáč, ale jestly ty si bol technik na MiGoch-29 tak už ma neprekvapuje že ich prevádzkyschopnosť bola taká aká bola. Ak si teda väčšinu času nechlastal s ruskými operatívcami v krčme na Sliači.
Miloš_1984
55870 - 3.12.2022 0:24:20reakcia na "MIG-29 55863 - 2.12.2022 17:34:17"
MILOŠ 1984.... toto je moja posledná reakcia na teba v živote. Porážka Nemcov pri Narve a Pskove zabezpečila prežitie revolúcie, ináč by Nemci došli do Petrohradu. Porážka cárskej armády v 1.SV bola dôsledkom segregácie vtedajšej spoločnosti..." -- Ináč ako mi teda vysvetlíš že link na stránku čo mala dokazovať porážku Nemcov pri Narve a Pskove dokazuje presný opak??? Posledný raz sa ťa pýtam, vieš vôbec rusky???