Bery
26355 - 19.10.2009 19:44:06Taky se trochu připojím do debaty svým názorem. V poslední době příliš fotek nepřidávám, ale i tak doufám mám právo se projevit :) . Co se týče velikosti souhlasím s MST a Mr.MiGem. 1024 a 250 kB při uploadu je opravdu málo, zvlášť u fotky s tmavým pozadím. Tím pádem by ovšem kombinace 1200 a max. 300 kB opravdu nic nevyřešila. Samozřejmě vše je o penězích, takže je jasné, že musí být jak omezení tak i selekce, která zde zatím chybí (nemyslím to jako kritiku, ale podnět). Roman už nakousnul to co se děje na airliners, kam dávám fotky stále pravidelně. Tam jdou jinou cestou - fotku Vás nechají nahrát velkou (myslím že do 1 MB, ještě jsem to nevyužil), ale potom provedou kompresi před případným přijetím do galerie. Bohužel, některé fotografie tím dost utrpí, takže v konečném důsledku to také není vždy výhra. Jediný kdo stále nechává velikost fotek dle uploadu jsou podle mé zkušenosti airfighters.com (doufám, že to nebude bráno jako neplacená reklama :D) . A propos pokud už jsme u toho rozměru zda 1024 nebo větší, tak já stále zůstanu u 1024, byť na téhle fotografii z výborného 12 MPix originálu moc věcí nevynikne (o to větší motivace si s tou fotkou vyhrát v softu :) ). S většími fotografiemi jsem na netu neudělal dobrou zkušenost... :( .
radoga
26354 - 19.10.2009 19:41:04MST teraz je 1054*???, ja som navrhol 1200*??? to je par percent zvacsenie.. Preco by to malo byt zrazu z 250kb az na 700-800kb? To je dost nepomer podla mna.. Nie? A okrem toho je toto galeria lietadiel, je jasne, ze keby je to galerka o lesoch, kvetoch a lukach (:D priklad) tak by 300kilo bolo zalostne malo..
MST
26353 - 19.10.2009 19:35:47Rado, pri 1200x??? potrebujes ist na velkost okolo 700-800kB co tu asi nie je realne, 1200 a 300kB je este horsia kombinacia ako to co je doteraz...
MST
26352 - 19.10.2009 19:26:03Rado, pri 1200x??? potrebujes ist na velkost okolo 700-800kB co tu asi nie je realne, 1200 a 300kB je este horsia kombinacia ako to co je doteraz...
radoga
26351 - 19.10.2009 19:18:17Rizoto máš pravdu, preto by sa tie fotky mohli mazať. Sú tu zbytočné. Zato migy 23 sú super, o čom hovotí aj bodovanie.
Mr.MiG nechápem prečo by to mala byt blbosť, velakrát si hovoril, že sa ťažko upravuje foto na takú malú velkosť. Trochu väčšie rozlíšenie je lepšie a ked je to podla teba zrazu jedno tak potom to tu môže byť rovno 640*480 a do 100kilo.... a miesta na fotky bude ajajaaaaaj a ked tu budu somariny tak nech sú sak miesta bude dosť.. Ved to tu bude určite krajšie ked tu budú foto vo vačšom rozlíšení..
MST
26350 - 19.10.2009 19:13:53Myslim si, ze v prvom rade musia mat jasno admini, co chcu a ako by to tu malo vyzerat. Kazdopadne tu urcite treba urobit velke upratovanie a mozno najst odpoved na otazku- co vlastne chceme- galeriu plnu roznych fotiek,kde si kazdy da co sa mu zachce, alebo galeriu ktora moze reprezentovat uroven fotenia na Slovensku? Suhlasim s Mr.Migom a par dalsimi, ze je to v kazdom z nas, co sem davame fotky.Aj z mobilu alebo kompaktu moze byt zaujimava a kvalitna fotka, len to chce trosku sebakontroly. Nevidim zmysel fotit s mobilom lietadlo, ktore je od mna 100m daleko. Lepsie povedane, nema zmysel to sem davat, pretoze po uprave z toho ostane maly fliacik na povacsine modrej oblohe. Alebo im doporucujem skusit taketo foto dat na weby so screenermi, tam clovek hned vytriezvie z toho aku super kvalitnu fotku tam dal.
Co sa tyka fotiek, tak kombinacia 1024x ??? a velkost do 250kB uz dnes nestaci, ak to vyriesi problem s kvalitou, tiez som ochotny prispiet na prevadzku webu. Ano, existuje riesenie ktore navrhol Rizoto, ale preco mame na Lietadlach robit zadarmo reklamu inym galeriam??? Na Airliners.net by mi asi nepreslo, keby som tam dal odkaz, ze v lepsej kvalite to je na Lietadla.com.....
Roman, skus zvazit moznost zmazania fotky autorom po nahrani. Niekedy fakt kvalita utrpi naslednou komprimaciou, a bolo by dobre mat moznost takuto fotku vymazat, vacsina stranok to po urcitu dobu umoznuje- (minimalne po dobu screeningu, tu mozno do prveho komentaru)
Mr.MiG
26348 - 19.10.2009 10:46:09radoga. rozlisenie 1200x a 300kb je taka blbost ako 1024x a 250kb. Sorry. Mam skusenosti z airliners.net
Keby administratorom zalezalo na kvalite fotogalerie tak ju prerobia aby mala konecne uroven. Pokial sa tak nestane tak tato diskusia nema a nebude mat zmysel. Apropo, ja som tiez ochotny prispievat € ked sa to tu zmeni na uroven dostojnu jedinej fotogalerie na Slovensku venovanej lietadlam. Najvacsi problem je s tymi "fotografmi" co chrlia jednu mazanicu za druhou a este sa nou aj pochvalia pridanim na net. Keby mal KAZDY z nas pud sebazachovy a usudku tak to sem nebude pridavat hlava nehlava. Ale to 15-rocnym nevysvetlis. Oni si este daju kludne po "5-ke". Nazdravie!
Rizoto. suhlasim, kto chce dat odkaz na vasciu fotku v lepsej kvalite nech si ju uploadne tam kde si to zaplati. Niekori to tu aj robia co som rad.
duro
26347 - 19.10.2009 9:17:19juuj toto fakt nekonecna diskusia... rozsirenie priestoru je velmi dobry napad, je to urcite v prvom rade o peniazoch, ano, som za, som ochotny prispiet, myslim ze by sa tu naslo par ludi ktori budu ochotni prispiet, resp kupit si priestor na publikovanie svojich fotiek, ved je to uplne normalne vsade vo svete, kto chce publikovat kvalitne fotky vo vyssej kvalite tak preco nie. ako urcite je to vec s ktorou v prvom rade musia suhlasit majitelia, resp prevadzkovatelia samotneho portalu, ale par euracov do roka nezabije nikoho, kazdy si uvedomi, resp zacne uvedomovat co za vlastne peniaze zacne uverejnovat v akej kvalite a mnozstve. za cudzie peniaze, nie je problem na stranku prihodit kazdy den max pocet fotiek aj ked tie foto stoja za velke .... aj ked velakrat som spominal a pisal aj tu konkretne na lietadla com ze kazdi sme niekde zacinali, ucili sa, resp aj stale sa ucime. v sucasnosti sa musime pozriet aj na taku vec ze aj za "smetisko" sa plati aj ked sme vraj socialny stat...
Rizoto
26346 - 19.10.2009 7:45:25Priklad z poslednej doby, v galerii su fotky Migov 23 su to pravdepodobne scany z kinofilmu no nikoho z adminov ani nenapadne ich vymazat aj ked su nekvalitne z fotografickeho hladiska, pretozu su to viac menej unikatne a dnes uz vzacne snimky. Na druhej strane su tu fotky z tohoto roku kde je L-39 na 10-15% plochy snimky a ostatne je modra obloha. Ktora je podla Vas odpad? Podla mna ten Albik aj ked je "farebnesia" ostrejsia, kontrasnejsia, no nezaujimava pretoze su tu lepsie snimky z toho let. dna. Prinajmensom je albik viac ako 50% modrej plochy.
Tak a teraz sa pustite do mna...
staf
26345 - 19.10.2009 7:21:36rado: to co pises je rozdiel medzi "vyjadrit nazor ze sa mi nieco nepaci" a "nepaci sa mi, ale som radsej ticho".
mne na rozdiel od teba pride logicke, ze ked sa mi fotka nepaci, tak jej dam tie 2 body, co znamena, ze stoji za hovno. len pravda to chce aj kusok odvahy takto "radikalne" nieco obodovat, kedze tym nastves tych ktorym sa to paci :D
radoga
26343 - 19.10.2009 0:04:18staf ale je logicke ze ked sa ti fotka nepaci tak ju nebodujes ale ignorujes, preto je blbost ratat priemer, treba ratat celkove body. toto je dost specificka galeria lisiaca sa od ostatnych tym ze sme tu kvoli lietadlam a ked sa ti dake paci das 5 a nie 2.. bud das alebo nedas..preto je podla mna lepsie vymazat foto ktore nedosiahne urcity pocet bodov lebo sa nepaci.. a stormer preco si myslis, ze ked sa zvysi rozlisenie foto a kvalita tak tu budu iba kvalitne foto??? sak ked aj mobilom daco zaujimave odfotis tak sa to oboduje celkom slusne.. takych foto je tu dost.
staf
26342 - 18.10.2009 21:37:24stormer: nemyslis ze je blbost platit za odpad? niektore (tie co sa nastastie mazu skor ako po mesiaci) nim naozaj su.
s jarom suhlasim, ale to co pise nie je v konflikte s myslienkou mazania na zaklade priemeru. pri tom priemere by ani nevadilo ze par jedincov da 5 aj blbosti ... KEBY ... taku fotku obodovali aj ti co s tymi 5kami nesuhlasia. len bohuzial su ludia co daju body fakt len tomu najlepsiemu a to ine ignoruju. keby neignorovali, ale dali ked aj za 1, bolo by to ok ...
HIND
26340 - 18.10.2009 21:30:05mh mh niečo na tom bude
HIND
26334 - 18.10.2009 21:03:26hey hey staf ten priemer by aj nebol zlý....
staf
26332 - 18.10.2009 20:05:48najidealnejsie by bolo keby sa bodovalo zodpovedne, cize nie len "5, alebo nic". potom by bolo to najmenej odstranit napr. vsetko s priemerom pod 3. ale toto je o ochote ludi. vela ludi kritizuje sucasny system, ale objektivne ma nenapada ani jeden z nas kto by takto bodoval..... ANI JEDEN Z NAS!!!
radoga
26329 - 18.10.2009 19:25:45jj 50 je moc
Jano Š.
26328 - 18.10.2009 19:23:35 Jano Š.
26327 - 18.10.2009 19:05:5226322: veď práve, "akákoľvek fotka" aj prefotený obal z krabice.
Jaro
26325 - 18.10.2009 18:51:59Suhlasim s navrhom mazat stare nekvalitne ... nizkobodove ... fotky - tym padom za setrenie diskoveho priestoru a aj zvacsenie rozlisenia a velkosti ako tu uz bolo popisene. Co sa tyka hranice bodov - 20 bodov je malo, takych 50 uz by stalo za diskusiu .. a napriklad vsetko co je mesiac stare a ma pod 50 bodov dat prec .. krute???
Hlavne slovo tu ma ale Rizoto - on vie kolko dat si tu moze dovolit umiestnit .. uz sa tu viackrat popisala ze tento web je uz dost kapacitne zatazeny ...
Co sa tyka nazoru 26310 - Stormer + ano .. chalani na zakladni (vojaci, na kridle, na letke) nemozu len tak fotit zazitky z prace .. preto oni vystihuju momentky a niekedy velmi velmi zaujimave. Nemaju cas pripravit, rozbalit, vycistit, namazat, zaostrit a cvaknut :)
Velmi casto ani fotak nemaju, mobilom cvaknu to co je prave v ten okamzik zaujimave, a podla mna aj take foto sem patri :)
Niekedy je pre mna take foto viac zaujimave ako foto z leteckeho dna kde jeden Gripen, alebo nasu miginu, alebo krasne sucko tu nafoti 5 roznych chalanov z roznych uhlov a vsetci to sem vlozia - jasan ze si to pozriem, ale neodradujme od vkladania fotiek aj tych co sem vlozia jednu fotku rocne ale z realneho prostredia .. hoci je to podla fotografov "odpad" ...
radoga
26324 - 18.10.2009 18:18:32Nechcem rýpať ale v názve tohoto chlievika ti chýba "r" 2 krát :)