...off-topic... ...aby ste nezasierali ine témy somarinami.

Založil: JEDI dňa 25.1.2006 22:16
...v tomto chlieviku môžete pridavať linky na rôzne zaujímavé veci, ktoré nepatria do leteckých diskusií a voľne diskutovať...pomôže to udržať čisté letecké témy a zároveň to otvára možnosť dozvedieť sa nové veci aby nam z toho letectva "nehrabalo"...

UPOZORNENIE :

...čítaním týchto textov môžete prísť o ilúzie, ktoré vám nikto nebude nahradzovať inými...
...podobnosť osôb,vecí a javov s reálnymi je čisto náhodná...
...väčšina textov bude pravdepodobne politicky nekorektná, xenofobna, nacionalistická,bude obsahovať sprosté slová alebo aspoň preklepy a gramatické chyby...
...ak sa vám to nepáči, tak to nečítajte...

SVK

57389 - 28.6.2023 10:21:19
Nu vidíš molodec, nakoniec si toho terapeuta našiel sám v sebe, laicky hľadiac na odborné psychologické rady (palec hore)

roso

57388 - 28.6.2023 8:03:53
SVK, si majster vo vymýšľaní si, lebo nedáš jediný dôkaz o tom že šírim nenávisť a hnev. Takisto meleš niečo o tom že som pod vplyvom mainstreamových médií, vieš to dokázať? Ja v žiadnej depresii niesom, to je len výplod tvojej nenávistnej fantázie, Čaputová má pred sebou stále ešte 1 rok (to ty budeš v depke) a po nej príde Korčok alebo Mistrík, nikto iný nemá šancu aj keď z toho budeš na prášky. Psychoterapeuta potrebuješ ty aby ti pomohol vyrovnať sa s traumou keď si na ňu čakal 15 minút, doteraz to s tebou lomcuje a zanechalo v tvojej duši hlbokú trhlinu. Ty môj skutočný prorok. Cmuk

Jano Š.

57387 - 28.6.2023 5:50:12
Mám dojem, že ešte jedna "čierna labuť" a je to pre Vladimíra Vladimíroviča na uterák. Či to je len taká "svéráz národného lovu", že si raz za čas každý vystrelí po vrtulníku regulérnej armády a nič sa mu nestane? :o) Notak, nedaj sa prosiť a pusti niečo "zaručené" do sveta.

Jano Š.

57386 - 28.6.2023 5:35:53
Nedaj sa prosiť a daj nám svoje perorále. Nech vieme, ako to teda je. Takto sa v tom jednoduchý človek stráca bez odborného výkladu.

SVK

57385 - 27.6.2023 22:39:58
V akých priekakoch pláva ruský kolega. Chystá sa ďalšia búrka v šerbli? :) A čo ten Balučistán. Ono keby tieto zaručené informácie poeticky dávali takmer nikto by to nesledoval, pretože takmer nikto by tomu nerozumel. Takto všetkému rozumie každý:)

Jano Š.

57384 - 27.6.2023 22:22:28
SVK, na tému "protektorka" ktorá ani nie je nosnou témou dneška si sa celkom "vyšantil" a svoj "lacný protektor" si na tejto téme celkom "ojazdil". Mimochodom, uteká ti fakt, že funkcia prezidenta je u nás viacmenj len koloratúrna. Čo ešte vnímam, že bude viac chýbať Čechom ako nám. Upozornujem, že nie som progresívne pozitívny. Mám ešte pocit, že je to len zastúpená téma. V porovnaní s tým v akých priekakoch teraz pláva jej ruský kolega sú to všetko malichernosti.

Jano Š.

57383 - 27.6.2023 21:45:57
Nový stĺpček od Konštantína Sonina: RUŠÍME? Vladimir Putin nedokázal „mobilizovať krajinu“ ani počas ozbrojeného povstania. A elity ukázali, že sú pripravené na násilnú zmenu moci. Prvá reakcia vonkajšieho diváka na udalosti z 23. – 24. júna – o čo vlastne išlo? Pokus o vojenský prevrat, vzburu, inscenáciu? Niečo sa dialo celkom vážne: počas pohybu na Moskvu Wagnerovci zostrelili päť helikoptér a lietadlo a zabili v nich viac ako desať ľudí - to je viac ako straty ruského letectva v ktorýkoľvek deň vojny. Po ceste údajného Wagnerovho hnutia armáda vyhodila do vzduchu mosty a bombardovala cesty a ropný sklad vo Voroneži. Putin sa prihovoril krajine, pričom nazval rebelov „zradcami“ a sľúbil im strašný trest. O koľko vážnejšie?Na druhej strane to všetko skončilo zilchom, rýchlym kontraktom. Vodca rebélie, oficiálny vlastník PMC Jevgenij Prigožin, je poslaný do exilu v Bielorusku a bojovníci Wagner, práve tí, ktorým Putin pred pár hodinami sľúbil „nevyhnutný trest“, sú zbavení zodpovednosti. Mohli by byť tieto udalosti „inscenáciou“, počiatočnou dohodou medzi Prigoginom a Putinom? Sotva. Vzbura, ktorá trvala dva dni, zasadila silnú ranu povesti Putina a povesti armády a špeciálnych služieb, predovšetkým FSO a FSB. Armádne jednotky v Rostovskej oblasti bez boja, bez výstrelu umožnili Wagnerovi dobyť nielen Rostov na Done, mesto s miliónom obyvateľov, ale aj veliteľstvo Južného vojenského okruhu – kľúčového velenia a riadiace centrum pre jednotky zúčastňujúce sa vojny s Ukrajinou. Federálna bezpečnostná služba, zastúpená mnohými zamestnancami v Rostovskej oblasti aj v sídle Južného vojenského okruhu, zmizla počas povstania bez stopy. Ukázalo sa, že zatýkať básnikov, umelcov a profesorov je oveľa jednoduchšie, ako reagovať na reálne hrozby pre bezpečnosť štátu. Navyše, zdá sa, že FSB vo všeobecnosti zaspala Prigozhinovo sprisahanie - alebo čo sa na ňom podieľalo? Ako inak si možno vysvetliť nepozorovaný pohyb tisícok vojakov, desiatok kusov techniky? Pre Putina osobne bol tento deň mimoriadnou ranou pre jeho povesť: ani v Rostove na Done, ani vo Voroneži, ani v Moskve nikto nevyšiel protestovať proti spochybneniu jeho moci. Niekoľko hodín po jeho rannom prejave ďalší ruskí politici nepovedali ani slovo podpory a moskovský starosta Sobyanin, premiér Mišustin, minister zahraničia Lavrov úplne zmizli z kamier a mikrofónov. Táto pauza jasne ukazuje, že ruská politická elita je pripravená na zmenu lídra – navyše pripravená na násilnú zmenu. Zároveň, ak sa pozriete do budúcnosti, ako v skutočnosti môže dôjsť k zmene Putina? Za 24 rokov svojej vlády vybudoval taký systém, že okrem sily – s pomocou palácového prevratu alebo ozbrojenej rebélie – sa moc v Rusku nemôže zmeniť. Prigožin a velitelia Wagnerov, ktorí obsadili budovy v Rostove na Done a vyhlásili rebéliu, nemali v úmysle zvrhnúť Putina. Podľa všetkého ich požiadavka smerovala k odstúpeniu ministra obrany Šojgu a náčelníka generálneho štábu a veliteľa operácie na Ukrajine Gerasimova. Šojgu a Gerasimov sú kľúčovými postavami rusko-ukrajinskej vojny; boli to tí, ktorí plánovali a realizovali ich. Práve ich dvoch obviňuje Prigozhin a mnoho dôstojníkov, vojakov a vonkajších pozorovateľov z katastrofálnych strát, neschopnosti a nekontrolovateľných krádeží. Ale požiadavky Prigozhina a tých, ktorí ho otvorene alebo tajne podporujú, sa, samozrejme, neobmedzujú len na dve osobnosti. Veľa ľudí v ruskej armáde a jej okolí nie je spokojných s tým, ako sa vojna vo všeobecnosti vedie. Žiadajú novú (a rozsiahlu!) mobilizáciu, a nie len novú brannú povinnosť, ale skutočnú mobilizáciu celej krajiny, aby vyhrala veľkú vojnu. Pre Putina je ťažké odstrániť Šojgua a Gerasimova. Na kľúčové pozície si dlhé roky vyberal tých najvernejších podriadených. Žiadne zlyhanie, žiadna nekompetentnosť nevedie k ich rezignácii alebo degradácii. A napriek tomu ich Putin môže odstrániť – je možné, že to urobí v blízkej budúcnosti – podľa tej istej dohody s Prigožinom, ktorá umožnila zastaviť rebéliu. Putin by tiež mohol povolať do armády niekoľko stotisíc ďalších ľudí, hoci ide o nepopulárny a politicky nebezpečný krok. Putin nemôže urobiť „mobilizáciu krajiny“, prinútiť svojich ministrov a najbližší kruh, aby prestali zarábať obrovské majetky na vojenských zákazkách. „Siloviki“, ktorí sa živia obchodnými a vládnymi príkazmi a zapájajú sa do teroru občianskej spoločnosti, sú podstatou Putinovho režimu. Požadovať od Putina, aby zmenil spôsob riadenia krajiny a spôsob vedenia vojny, je to isté, ako požadovať jeho vlastnú rezignáciu. Ak Prigožin chcel od Putina viac ako rezignáciu Šojgu a Gerasimova, nemohol ju dostať. „Vzbura nemôže skončiť úspechom, inak sa tomu hovorí inak,“ znie epigram anglického básnika Johna Harringtona. Vzbura v júni 2023 oslabila Wagnerovu skupinu, ruskú armádu a Putinovu prezidentskú funkciu. V histórii nie sú vzbury, ktoré vedú k stratám všetkých účastníkov, neobvyklé. Kornilovská rebélia z roku 1917 napokon podkopala pozície dočasnej vlády a zároveň viedla k odvolaniu vrchného veliteľa Lavra Kornilova a strate kontroly nad pravidelnou armádou. V roku 1991 pučisti, ktorí zbavili moci prezidenta ZSSR Michaila Gorbačova, skončili tri dni po začiatku rebélie vo väzení, no Gorbačov sa vrátil k svojim právomociam čisto nominálne a nie nadlho a rozpad Sovietskeho zväzu mohol formalizovať iba na papieri. Povstanie v roku 2023 je symptómom kolapsu Putinovho režimu a zároveň veľkým krokom k jeho koncu.

SVK

57381 - 27.6.2023 21:36:15
Roso ty si o tej nenávisti nepísal náhodne, že? Veď sa neštíť a prečítaj si to občas po sebe :o S kamennou tvárou tu tvrdíš niečo a pritom neguješ vlastné riadky, vlastné slová. Čas od času si to žrádlo kus po kuse viem vychutnávať ale fundamentálny šalát mi dlho nechutí. V jenom mal ten mainstream pravdu....aspon ten čo sa mi natisol do priazne v reklamách...po ohlásení onoho debakla zo strany plinčeznej, tak 10-15 percent SR bude v depresiách...nuž, nemýlil sa. Na druhej strane koho zaujímajú depresie široko svojprávnych ktorí si nedokážu zrátať ani detský abakus a nechajú si pustiť žilou servírovaný jed?! :):) mňa teda nie ;) ....hoď sa do kľudu, nič zásadné sa nedeje....ak potrebuješ psychoterapeuta, upozorňujem ja nepomôžem...k falošným prorokom som zmrd vo štvrtom kvadrante:D...pokukaj inde

Jano Š.

57380 - 27.6.2023 17:57:53
Nerád sa opakujem, ale autor tohto textu dostal doma v Rusku "ocenenie" v podobe trestného stíhania za protištátnu činnosť... Ale pochybujem, že to niekomu dopne, že Rusko nie je právny štát: JANO Š. 55799 - 16.11.2022 20:00:16 Kladivo menom Prigožin PMC a iné ozbrojené gangy už začali nahrádzať štát v Rusku. Toto je priama cesta k občianskej vojne. Vojna s Ukrajinou nielenže berie životy tisícov ľudí, spaľuje obrovské materiálne zdroje, ničí väzby medzi Ruskom a svetom a ničí morálne hodnoty Rusov. Spôsob, akým Putin a jeho vláda vedú túto vojnu, kladie – a už položila – základy pre budúcu občiansku vojnu. O rok či dva to začne – to nie je také dôležité. Je dôležité, aby sa to stalo každým dňom viac a viac nevyhnutné. Po prvé, je v Rusku možná občianska vojna? Nemožné, ak si predstavíte niečo podobné občianskej vojne v rokoch 1918-1922, keď sa Ruské impérium rozpadlo na desiatky štátnych či kvázi štátnych celkov. Teraz je Rusko mimoriadne jednotné z etnického a jazykového hľadiska. Menšiny spoločne tvoria malé percento populácie. Šancu na samostatnú existenciu má len Čečenská republika. Ale ani odtrhnutie Čečenska – alebo vojna za takéto odtrhnutie – nebude plnohodnotnou občianskou vojnou. Jednoducho preto, že celé Čečensko tvorí 1 % populácie Ruska. Áno, občianska vojna „región proti regiónu“ v modernom Rusku je prakticky nemožná. Je však možný aj iný typ občianskej vojny -ako sa uskutočnil v 90. rokoch v Krasnojarsku a Jekaterinburgu, Kemerove a Neftejugansku. Medzi rôznymi druhmi gangov a súkromnými a štátnymi štruktúrami presadzovania práva. Pre prístup k finančným tokom priemyselných a zdrojových aktív. Len tentoraz, na rozdiel od 90. rokov, sa vojny zúčastní oveľa viac ľudí s vojenskými skúsenosťami. A budú oveľa lepšie vyzbrojení. Prudký nárast počtu ľudí s vojenskými skúsenosťami a počtu vojenských zbraní u občanov však nie je jediným faktorom, ktorý tlačí na vojnu. Ešte dôležitejší je rozpad štátnych inštitúcií, ktorý sa už pozoruje: vznik súkromných armád stiahnutých zo systému ministerstva obrany, účasť FSB, polície a súdov na politických represiách, vrátane nezákonných aj podľa súčasných ruských zákonov, vytváranie ozbrojených formácií, formálne a reálne podriadených regionálnym orgánom atď. To všetko bude prekryté šírením nesplnených sľubov – materiálnych aj „morálnych“. Ozbrojení muži sa pokúsia prevziať kanceláriu Gazpromu nielen preto, že majú zbrane a skúsenosti, ale aj preto, že nedostanú predčasné dôchodky, invalidné dávky, ba ani len rešpekt a česť. Ekonomická kríza, ktorá vystriedala desaťročie stagnácie, sa ešte len začína, no, samozrejme, raz budú musieť prestať platiť štedré dôchodky a dávky pre bývalých vojakov. Neplatiť ozbrojeným ľuďom je nebezpečné. Už sa ozývajú prvé, zatiaľ slovné výstrely v tejto vojne. Minulý týždeň mnohé médiá citovali odpovede Jevgenija Prigožina, zakladateľa a šéfa Wagnerovho PMC, ktoré teraz vedie vojenské operácie na Donbase. Otázka, ktorú položil producent štátnej spoločnosti RT, znela: „Aký je podľa vás dôvod, že najbohatší ľudia v krajine ignorujú vojenskú situáciu a niekedy pomáhajú druhej strane? Prigožinova odpoveď: „Dôvodom je beztrestnosť. Je potrebné zahrnúť páky a mechanizmy na totálne „zničenie“ týchto ľudí ako podnikateľov. Vo vzťahu k nim sú naliehavo potrebné stalinistické represie “( Sám Prigožin už ide príkladom: nedávno kanál Telegram spojený s Wagner PMC zverejnil video brutálnej popravy väzňa Jevgenija Nuzhina kladivom ) Najbohatší ľudia v Rusku nie sú len pár oligarchov, ktorí zostali z 90. rokov. Ide aj o blízkych spolupracovníkov Putina, vedenia najväčších štátnych korporácií – Gazprom, Rosnefť, Rostec, Sberbank. Samozrejme, Prigožinove slová sú zatiaľ len slová. Ale keď sa vojna skončí a rozpočtové peniaze, ktoré financujú vojenské operácie, dôjdu, Wagner a ďalšie PMC budú prirodzeným uchádzačom o kontrolu nad finančnými tokmi. Zdalo by sa, aká by mala byť odpoveď štátu na nároky bývalej armády na kontrolu nad finančnými a priemyselnými tokmi alebo aktívami? Muž so zbraňou v rukách, ktorý berie cudzí majetok – súkromný alebo verejný – je zločinec. Orgány činné v trestnom konaní by sa tým mali zaoberať. Ale to je ďalší dôsledok vojny - nebudú existovať žiadne orgány činné v trestnom konaní, ktoré by si poradili s alianciami rozhorčených vojenských a súkromných armád. Národná garda je čiastočne porazená, čiastočne demoralizovaná. Povesť FSB bola podkopaná tak v očiach elity, ako aj v očiach občanov – je horšia, ako bola povesť sovietskej KGB v roku 1991. A oveľa horšie. Žiadne špeciálne služby sa nemôžu dlhodobo spoliehať na silu – keď nebudú peniaze na vysoké platy, prestane fungovať tak, ako prestala fungovať v 80. rokoch. Rovnako ako v 90. rokoch sa polícia, Národná garda a spravodajskí dôstojníci jednoducho stanú účastníkmi prerozdeľovania majetku spolu s armádou a zločinom. Tri zložky budúcej občianskej vojny sú nesplnené sľuby, súkromné armády a kolaps orgánov činných v trestnom konaní. A všetky tri už pripravil Putin. Autor textu:Konštantín Sonin profesor na univerzite v Chicagu

Miloš_1984

57379 - 27.6.2023 15:55:51
Páchatelia zastavili konanie smerujúce k dokonaniu trestného činu. Aj náš trestný poriadok pozná možnosť zastavenia trestného stíhania, ak sa zistí že páchateľ počas jeho prípravy al. pokusu upustí od takého konania a nedôjde k dokonaniu trestného činu a nevznikla škoda...........................Podla Tr.Zákona RF ! 297 "Ozbrojená vzbura" sa to asi myslí tak že v rámci prípravy tr.činu môžeš obsadiť veliteľstvo Južného vojenského okruhu a dostať pod kontrolu letisko v Millerove a dokonca môžeš strieľať na vrtulníky a lietadlá RF a stále je to OK..................................................Banánová Republika. Oproti tomuto piči-stánu je aj Bielorusko ukážkovo riadený stát.

Jano Š.

57378 - 27.6.2023 14:32:39
Ja sa teraz nebudem hrať na slušného...Veliteľ ruskej gardy Viktor Zolotov: "Z tábora Prigožin prichádzali informácie, že sa pripravuje povstanie, ktoré sa uskutoční medzi 22. a 25. dňom, citovala Zolotova RBC. Podľa šéfa Národnej gardy vzburu „pripravili, inšpirovali“ tajné služby Západu. "Pretože o tom vedeli, ako povedali, niekoľko týždňov pred tým, ako to začalo," povedal Zolotov. Fuuuu, v ktorej tyči bol doteraz ten Zolotov? ... a ďalej: Trestné konanie vo veci ozbrojeného povstania PMC "Wagner" bolo uzavreté, informovalo centrum pre styk s verejnosťou FSB. Správa uvádza, že pri vyšetrovaní prípadu sa zistilo, že jeho účastníci zastavili konania priamo smerujúce k spáchaniu trestného činu... Co to kurwa je !? Toto všetko napíšu vládou kontrolované médiá v Rusku v jeden deň...“ Nevzbura“ Prigožina iniciovaná/pripravovaná západom? Ten Prigožin musí mať v šuflíku odložené na Putina nejaké poriadne hnusné péčko... :o)

roso

57377 - 27.6.2023 13:10:09
Si ako malé decko, hádžeš tu z trucu po mne myšlienky ktoré som napísal predtým, chovaj sa vyspelejšie. Akože vulgarizmy sú prejavom slušného správania a kľudného správania. Ty to máš tiež v tej kotrbe riadne pomiešané ešte od tej prehliadky. A akože moje príspevky boli a sú v nenávisti a hneve tu a tam par excellense - tak mi ukáž ktorý, nenájdeš ani jeden. Asi si nesvojprávny a nemal by si byť pripustený k žiadnym voľbám, radšej si mal voliť Maroška Šnicľu, ten bol zárukou stability a určite by ťa nesklamal. Terajší prezident tam bude ešte rok, posledné 3 roky by preverili aj toho najgeniálnejšieho štátotvorcu, takže frfli koľko chceš, hlavne nezáviď a chovaj sa normálne.

SVK

57376 - 27.6.2023 10:39:15
V tom prípade Roso ako zástupca postkomunistického Slovenska sedíš v prvých radách nakolko tvoje riadky boli a sú v nenávisti a hneve tu a tam par excellense. Ja si priznám vulgarizmy, rád nazývam veci pravými slovami, na nenávisť ma ale nenahovoríš. Toto maslo máš na vlastnej hlave....nezúfaj však, nenávisť a hnev zďaleka nie je zrkadlom len postkomunistického Slovenska. Asi si nebol za velkou mlákou alebo ak si bol tak bez očí a uší. Tam nájdeš priam mentorov nenávisti a hnevu od ulíc až po vrchol potravinového spoločenského reťazca. Na druhej strane faloš schovávanú za slušnosť osobne ja považujem za pokrytectvo a to je za mňa rádovo nižšie ako čokolvek nespokojné, nenávistné, vulgárne na čo si spomeniem-môj názor,...takže za mňa dobre, čo sa toho týka i tvojich prejavov tu;) Výsledok dohnívajúcej prezidentky som nedosiahol ja ale ona sama svojimi rozhodnutiami, hovorí sa každý si je strojcom vlastného šťastia, keď niekto nerozumie národu ktorému velí, tak potom prečo kandidoval za jeho velitela. Prezrenie spoločnosti bol už len nevyhnutný dôsledok príčiny ktorú zasadila ona. Príčinou v prvopočiatku bolo jej rozhodnutie, nie moje alebo tvoje. Veď ja ani nevolím, ani prezidenta ani politické strany:) ale i keby, tak o kandidatúre predsa nerozhoduje volič....ako teda môžem ľutovať človeka ktorý sa dostal tam kde je spleťou vlastných rozhodnutí. Ale dosť už o Pičutovej ktorá mohla byť reprezentatívnou Čaputovou creme de la creme a nie je... nič sa nedeje, život ide ďalej.

Miloš_1984

57375 - 27.6.2023 9:16:19
Nie konkrétne pre SVK toto píšem len tak všeobecne. Ja som Z.Čapútovú nevolil a teda som k nej nemal absolútne žiadne očakávania. Že je problém s jej koncipientúrov sa vedelo už v 2019/2022 keď to zverejnil jeden chlapík na diskusií "Postoj.sk" teda nič nové. že je p. prezidentka "progresívne pozitívna" sa vedelo tiež tak že žiadne prekvapenie. Ja som rád že nekandiduje (ako Katolíka, ma potešili hlavne hysterické reakcie progresívcov) a je tu šanca že bude mať šancu na zvolenie aj niekto iný, kto bude mať "gule".

roso

57373 - 27.6.2023 7:53:54
SVK, doteraz som ťa bral ako človeka s iným názorom a nemal som si problém prečítať akýkoľvek tvoj príspevok, sem tam som z neho aj prijal nejakú informáciu. Po tomto poslednom som usúdil, že ti vystrelilo dekel a klesol si na úroveň našej zakomplexovanej vyradenej stíhačky. Je pravdepodobné, že keď si čakal na pani prezidentku v 2019-tom, malo slnko mimoriadne silnú aktivitu a nemal si vtedy čiapku. Pretože presne toto som spomínal v príspevku nižšie, že primitívny nenávisť a hnev sú zrkadlom žiaľ veľkej časti obyvateľov postkomunistického slovenska. Či sa ti to páči alebo nie, prezident je najvyšší ústavný činiteľ a či už sa to niekomu páči alebo nie je volený na 5 rokov, má zákonom určené povinnosti a práva. Môžeš mať konkrétne na ňu akýkoľvek názor, ale používať urážky a hanlivé oslovenia sú úplne za čiarou a mal by si si byť vedomý aj právnych následkov takéhoto konania. Za komančov keby si sa vyjadril na hociakého partajníka alebo nedaj prezidenta, išiel by si na pekne dlhú dobu do chládku a tento rozmar by sa s tebou ťahal veľmi intenzívne. Patríš medzi tých zúfalcov, ktorí si liečia frustráciu za pomoci nadávok a urážok-ak si myslíš že ti to pomôže tak si práve teraz dosiahol výsledok že kandidovať už nebude ale prispel si k tomu že naša spoločnosť upadla hlbšie a budeme sa tu mať určite "lepšie". Si zakomplexovaný chudák, nezabudni sa týmto hrdinstvom pochváliť svojim deťom, rodičom, príbuzným, zamestnávateľovi a hlavne na sociálnych sieťach, bravo.

SVK

57372 - 27.6.2023 2:47:21
O Čaputovej ktorá nastúpila do funkcie ako creme de la creme a končí vo funkcii ako Pičutová si nerobte ilúzie že končí preto že to mala ťažké. Toto patrí naivným. Nie, končí práve z toho istého dôvodu z akého skončil v politike Kiska. A nie len v úrade, ale v politike ako takej. Proste jej prišiel dôrazne zdvihnutý prst od jej minulosti a vy naivní môžete teraz vkladať dôveru do jej slabého srdiečka, podobne ako Kiska v nemocnici a veriť podobným rošádam. Priznám sa, i ja sám som ju obdivoval, veď v začiatku nikto o nej nič nevedel. Na jednej strane bol som rád že žena vo velení/vedení štátu Štefánikovho (za taký považujem Slovensko ja nakolko mu zaň vďačíme!), trošku to predsa len imponuje, potom že vie komunikovať, potom vedela vnímať emóciu, napokon matka dvoch detí. Ešte na vojenskej prehliadke počas výročia SNP v BB, tuším to bolo 2019? - pred covidom, som jej prepáčil aj opozdenie snáď 15 minút keď tam nechala čakať celý ansábel vojakov nastúpených na začiatok prehliadky ....ako vrchná velitelka..... Vôbec mi nevadilo ani to že nikto neznal z ktorej planéty priletela ani kto jej letenku zaplatil. Dnes? S odstupom času, po fatálnom dvojmetri a letmom sledovaní jej úctyhodne náročnej a strastiplnej 4 ročnej politickej kariéry ktorú doviedla do ciela ktorý mala dosiahnúť, mám jasno. Nie, nie je to žiaden druhý Štefánik ! Je to sku.rvený psychopat machevialistického typu ktorí si vie získať náklonnosť okolia, v tomto prípade verejnosti. Prezradila ju jej samoľúbosť a absolútna ignorácia akéhokolvek kompromisu ktorý by mohol čo i len náznakom byť odlišný od jej videnia sveta. A zďaleko nie som jediný kto prezrel aby som.sa nepovažoval za nejakú výnimku he he. Dľa môjho, práve tento moment prezrenia spoločnosti v jej masku bol dôvod a zlomový moment po ktorom začala strácať....dôveru, percentá,...seba. Inými slovami, u mňa od prehliadky v 2019 sa čosi zmenilo. Neverím jej ani nos medzi očami. A v tomto stave je nastavených aj mnoho jej niekdajších priaznivcov. Ak by ma tu niekto vyhlásil za psychológa alebo inú bytosť astrálneho významu,len som sa chytil topicu a na vaše natrublé postoje ktoré neznajú pochybnosť, serem. Ale to už viete :)

roso

57371 - 26.6.2023 21:16:34

Jano Š.

57370 - 26.6.2023 20:13:49
Ozaj, Miguel, vedel si, že prigožin je Žid? Normálne bez predkožky

Jano Š.

57368 - 26.6.2023 19:11:48
Ruská konzervatívna avantgarda, ktorá videla v Prigožinovi opričnika mlči. Prípadne niečo blaboce o "horiacich kroch" či "červoch nakladených západom do ruského tela a liahnucich sa larvách" bla bla bla... Ak ešte žije ten tvoj "biznismen", tak banuje, že nezostal pri okrádanií detí v školských jedálňach... Tomu sa poviev ruskom svete biznismodel :o)

roso

57367 - 26.6.2023 18:19:27
Sergej - ešte stále úradujúca pani prezidentka usúdila, že už nebude prezidentko práve 60 percent takých lúzrov ako si Ty, ktorí čítajú takéto "úžasné a dôveryhodné" weby, z ktorých priam srší nenávisť a zloba a nebude ďalej znášať tento hnus. Má za sebou 4 roky ktoré nezažil ani len z časti žiaden z jej predchodcov, nemáme jej čo závidieť. Tak sa ukľudni a začni radšej čítať niečo pozitívne, život je krátky a nepremrhaj si ho takýmito nezmyslami.
ver. 13.93 © 2001-2024 www.lietadla.com